Spaans leren

spaans leren Spaans is één van de meest gesproken talen ter wereld. Voor 350 miljoenen mensen is het hun moedertaal en nog eens 150 miljoen mensen spreken Spaans als tweede taal. Geen wonder dus dat veel backpackers graag les willen krijgen voor of tijdens hun reis. Nu kun je natuurlijk in Nederland een cursus Spaans volgen in een stoffig leslokaal, maar het is veel leuker om dat in een Spaanstalig land te doen. Je kunt het geleerde direct in de praktijk toepassen, waardoor je de taal veel sneller onder de knie krijgt.


Waarom spaans leren spreken?

Er zijn vele redenen om Spaans te willen leren. Misschien wil je je gewoon beter verstaanbaar maken tijdens het reizen. Of misschien heb je de taal nodig voor je studie of werk. Afhankelijk van je doel moet je een aantal keuzes maken. Als je perfect Spaans wilt leren praten kun je het beste naar Spanje zelf gaan. De varianten die in Zuid-Amerika worden gesproken zijn minder 'zuiver' (maar niet minder mooi!). Daarnaast krijg je bij sommige scholen een (erkend) diploma en bij andere niet. Zoek dit dus van tevoren uit als je de cursus graag op je CV wilt zetten.

Via het internet kun je voor je reis een school boeken. Dat is aan te raden als je weinig tijd hebt en per se in een bepaalde periode les wilt krijgen. Als je wat ruimer in je dagen zit, kun je ook gewoon ter plaatse een school zoeken en op de bonnefooi vragen of in kunt stappen. Vaak is dit direct of na korte tijd mogelijk. Het is meestal iets goedkoper om je cursus tijdens je reis te regelen. Als je op safe wilt spelen, bieden sommige reisbureaus ook kant en klare taalreizen aan.

Een taalschool uitzoeken

Bij het zoeken naar een school heb je de keuze uit grote, internationale instituten en kleinere, lokale schooltjes. Die laatstgenoemde zijn vaak goedkoper, maar de kwaliteit is niet altijd zo goed als bij hun grotere broers. Wel zijn ze vaak iets gemoedelijker. De meeste scholen geven 20 uur les per week, verdeeld over vijf dagen. Het is vaak wel mogelijk om meer uren per dag les te krijgen, maar de ervaring leert dat je daar behoorlijk gaar van wordt. Bovendien heb je bovenop die 20 uur les ook nog wel wat tijd nodig om huiswerk te maken.

Sommige scholen geven 1 op 1 les, andere in een groep. Groepslessen hebben als voordeel dat je feedback krijgt van je medeleerlingen, maar 1 op 1 is natuurlijk wel wat intensiever. Bedenk je verder dat de ene school de andere niet is. Sommige richten zich echt puur op het leren van de taal, bij de andere is het plezier tussen leerlingen net zo belangrijk. Via het internet kun je de reputatie van een school snel achterhalen.

Accomodatie regelen

De meeste scholen kunnen je helpen bij het vinden van accommodatie. Vaak zullen ze je stimuleren om bij een gastgezin te logeren. Die spreken meestal nauwelijks Engels, waardoor je gedwongen bent om ook buiten de lessen Spaans te spreken. De meeste gastgezinnen hebben 1 tot 3 studenten in huis. De maaltijden zijn vaak bij de prijs inbegrepen, maar vraag dit even na voordat je boekt. Je kunt ook in een hostel of appartement met andere studenten verblijven. Je spreekt dan waarschijnlijk minder Spaans, maar het is natuurlijk wel erg gezellig.

Vrije tijd naast de studie

Omdat je maar vier uur per dag les krijgt, houd je aardig wat vrije tijd over. Daarom organiseren de meeste scholen allerlei activiteiten, zoals kookcursussen, danslessen en uitstapjes naar bezienswaardigheden. Dit kun je natuurlijk ook zelf organiseren, maar je ontmoet wel sneller gelijkgestemde mensen als je met de activiteiten van een school meedoet.


Reisloket

Actueel