Vervoer op reis

Vervoer tijdens de reis Er wordt wel eens gezegd "Reizen is het doel, niet de bestemming". Een mooie uitspraak die in veel gevallen ook klopt. Een treinreis of zelf autorijden in het buitenland is een belevenis op zich! Zelfs vliegen kan spannend zijn. Hoe je het ook wendt of keert..transport hebben we nodig om van punt A naar B te komen. In de onderstaande artikelen lees je over het vervoer tijdens je reis. Ga je op wereldreis? Lees dan ook zeker het artikel over rond-de-wereld tickets.


Vervoer tijdens de reis

Vaak zul je vanuit Nederland per vliegtuig naar je eerste bestemming reizen, maar hoe ga je verder? Er zijn talloze mogelijkheden. Van fietsen tot treinen tot een luxe cruise. Wat je gaat doen hangt vooral af van je eigen wensen en je budget. In dit artikel zetten we de verschillende opties op een rijtje.

Vliegen

Het vliegtuig is veruit het populairste vervoermiddel voor wie een verre reis maakt. Dat is niet zo gek, want vliegen is snel, efficiënt en erg veilig. Een nadeel is natuurlijk dat je weinig of niets meekrijgt van de landen waar je over heen vliegt. Daarom is vliegen ook eigenlijk alleen echt nuttig als je echt grote afstanden moet overbruggen.

Rond-de-wereld tickets

Ben je bezig met het plannen van een lange reis rond de wereld? Of misschien droom je wel van een wereldreis, maar weet je niet waar te beginnen. In beide gevallen is het bekijken van de opties voor het boeken van een rond-de-wereld ticket een uitstekende manier om inspiratie op te doen. Natuurlijk wil je ook weten wat het gaat kosten en waar je naartoe kan vliegen.

Met de trein

De trein is misschien wel het meest comfortabele vervoermiddel ter wereld. Als vanzelf glijd je door het landschap, terwijl je naar buiten kijkt, een boek leest of een babbeltje maakt met je medepassagiers. Je kunt gemakkelijke je benen strekken en als je iets wilt eten is er vaak een restauratiewagon. De trein is ronduit relaxed. Maar er zijn meer redenen om je per spoor te verplaatsen.

Auto

Wil je absolute vrijheid om te gaan en staan waar en wanneer je wilt? Dan is er voor jou maar één vervoermiddel: de auto. In sommige landen is het zelfs de enige manier om een beetje normaal rond te reizen. Allereerst moet je je bedenken wat voor auto je wilt. De goedkoopste of een beetje meer comfort? Automaat of schakelbak? En met hoeveel personen ga je rijden?


Reisloket

Actueel