Inpaklijst maken

Inpaklijst maken Of je nu een week weg gaat of een half jaar, de vraag blijft hetzelfde: wat neem ik mee? En wat dus niet? Je voorbereiding begint bij de keuze voor een koffer of een backpack. Een koffer biedt in de westerse wereld veel voordelen: je kunt gemakkelijker bij je spullen en veel moderne exemplaren hebben wieltjes waardoor je koffer simpelweg met je mee glijdt als je loopt. Ook blijft een koffer niet zo gemakkelijk steken op de transportbanden op het vliegveld.

Waarom een backpack? – Zodra je echter buiten de gebaande paden reist, heb je weinig meer aan een koffer. Die mooie wieltjes glijden niet zo gemakkelijk over ongelijke, zanderige wegen. Je zult dan moeten tillen en dat houd je niet lang vol. Een backpack is voor de meeste (verre) reizigers dan ook veel geschikter. Je bent wendbaarder, je loopt gemakkelijker en een backpack past eenvoudiger in bussen of treinen.

Wat meenemen? – Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt, wat stop je dan in je baggage? Kleding is natuurlijk erg belangrijk, maar pak niet teveel in. Dan wordt je backpack snel erg zwaar en bovendien kun je kleding onderweg wassen. Schoenen zijn wel erg belangrijk. Als je veel gaat lopen, zorg dan voor minstens één paar goede wandelschoenen. Daarnaast neem je natuurlijk een toilettas mee met de voor jouw noodzakelijke producten. Gebruik je medicijnen? Neem dan (flink) meer mee dan je nodig denkt te hebben, je weet nooit in wat voor situatie je terecht komt.

Wat je verder meeneemt, hangt vooral van jezelf af en van je bestemming. Als je een fervent fotograaf bent, ruim je natuurlijk plaats in voor je apparatuur. Wil je onderweg graag reisverhalen schrijven, dan is een laptop voor jou misschien onmisbaar. En naar Australië neem je andere spullen mee dan naar Lapland.

Een inpaklijst / meeneemlijst – Voor een complete inpaklijst, kun je het internet ook gebruiken. Andere reizigers zijn je voorgegaan en vaak kun je op hun reissite zien wat hun paklijst (vaak ook meeneemlijst of vakantie checklist genoemd) was. Er zijn ook aparte sites waar je zelf je eigen inpaklijst kunt maken. Staar je er echter niet blind op. De lijst is vooral bedoeld om je te herinneren aan spullen die je misschien zou vergeten, maar voor jou wel belangrijk zijn. Wat je wel kunt doen is deze lijst aanvullen om zo je eigen meeneemlijst te maken. Zo kun je alles klaarleggen en afvinken wat je hebt ingepakt. Zo vergeet je geen bagage mee te nemen op je reis!

Lees verder: Een backpack / rugzak uitkiezen


Reisloket

Actueel