Inpakken

Inpakken Heb je je reis geboekt en komt de vertrekdatum al dichterbij? Dan zul je je je afvragen "wat neem ik mee?". Wat je allemaal nodig hebt tijdens je reis hangt af van jezelf, de bestemming en de mogelijkheden. Als je met het vliegtuig gaat zit je vast aan een maximum gewicht (of je moet bijbetalen) dus je kunt niet je hele inboedel meenemen. Erg handig bij het bepalen wat je wel en niet mee moet nemen is het maken van een inpaklijst (of meeneemlijst). En weet je al hoe je je spullen gaat meenemen? In een rugtas of toch met een koffer? De manier van inpakken kan je trouwens veel ruimte besparen!

Inpaklijst maken

Of je nu een week weg gaat of een half jaar, de vraag blijft hetzelfde: wat neem ik mee? En wat dus niet? Je voorbereiding begint bij de keuze voor een koffer of een backpack. Daarna moet je gaan bepalen wat je meeneemt. Hiervoor is een inpaklijst maken een handige manier. Met deze paklijst (of: meeneemlijst of vakantie checklist) vergeet je niets voor je reis!

Een backpack / rugzak uitkiezen

Wanneer je op reis gaat, heb je natuurlijk een backpack nodig. Maar hoe kies je de goeie? Dat hangt vooral af van wat je er mee gaat doen. Als je op wereldreis gaat heb je een grote (60-80 liter) rugzak nodig, terwijl je voor dagtochten of korte tripjes met een kleinere (20-60 liter) kunt volstaan. Kies in ieder geval niet direct de grootste die je kunt vinden...

Hoe inpakken?

Veel mensen zijn bang dat ze iets vergeten en vullen hun backpack tot de nok met spullen die ze in de praktijk niet of nauwelijks gebruiken. Dat is niet zo verstandig. Rondlopen met een veel te zware tas is geen pretje, zeker niet als je veel rondreist. Laat daarom spullen die je niet echt nodig hebt gewoon thuis. Mocht je er toch behoefte aan krijgen, dan kun je ze meestal onderweg nog wel kopen.


Reisloket

Actueel