Budget en kosten van een reis

Budget en kosten van een reis Om te kunnen reizen zul je geld nodig hebben. Hoeveel hangt geheel af van je bestemming, je wensen en hoe lang je onderweg bent. Hier geven we je informatie over het vaststellen van het reisbudget, hoe je geld kunt (be)sparen voor en tijdens de reis en hoe je je geldzaken in het buitenland kunt regelen. Daarnaast lees je hoe je goedkope vliegtickets kunt vinden en voor als je langer op reis wil geven we antwoord op de vraag: wat kost een wereldreis?


Het reisbudget vaststellen

Het zal geen verrassing zijn..reizen kost geld. De grote vraag is alleen: "Hoeveel geld?" en "Hoe kom je aan het reisbudget?". Je kunt bijvoorbeeld gaan doelsparen voor je vakantie. Berekenen hoeveel geld je nodig hebt en werk daar volgens een bepaald plan naartoe. De kosten verschillen uiteraard per persoon en per bestemming. Met duizend euro kan een backpacker in Azië misschien wel anderhalve maand reizen terwijl iemand die New York bezoekt daar met enkele dagen al op zit.

Tips om geld te besparen

Als je voor een langere tijd op reis wil moet je waarschijnlijk veel geld sparen om dit te kunnen doen. Om je benodigde reisbudget te vergaren helpt het echter ook als je geld be-spaart! Dit levert vaak meer op dan je denkt. Er zijn tal van dingen die je kan doen om minder geld uit te geven. We zetten een aantal handige tips voor je op een rij.

Goedkope vliegtickets

Goedkope vliegtickets vinden is helaas vaak geen one-stop-shop. Zoals met vele aankopen zul je moeten shoppen en de prijzen vergelijken. Om de beste deal te krijgen moet je verschillende sites bezoeken, verschillende data proberen en wachten op het juiste moment om de tickets aan te schaffen. Maar als je er een beetje tijd in stopt en flexibel bent dan kun stukken voordeliger vliegen. Wil je weten hoe? We zetten de tips voor je op een rij.

Wat kost een wereldreis?

Als je van plan bent een wereldreis te maken dan is de brandende vraag: wat kost een wereldreis? Een vraag die moeilijk te beantwoorden is, want dat hangt helemaal af van wat je precies wilt doen, waar je heengaat, voor hoe lang en vooral met welk comfortlevel je gaat reizen. Om de kosten voor je eigen wereldreis in te schatten is het handig om de kosten op te splitsen in "kosten voorafgaand aan de reis" en "kosten tijdens de reis".

Geldzaken in het buitenland

Al het geld voor je reis bijelkaar gespaard en het vliegticket gekocht? Dan ben je waarschijnlijk al aan het aftellen. Maar heb je al bedacht waar je je geld moet laten en waar het vandaan komt terwijl je op reis bent? Gelukkig wordt het verkrijgen van geld in het buitenland steeds eenvoudiger en veiliger. De tijd dat mensen alles in Travellers Cheques meenamen is al lang voorbij.


Reisloket

Actueel