Klaar voor de reis?

Ga je op reis? Dan komt er van alles op je af. Hoe kom ik er? Hoeveel geld heb ik nodig? Ben ik wel verzekerd in het buitenland? Heb ik vaccinaties nodig? Met de juiste voorbereiding kom je hier vanzelf achter. Hoe langer de reis hoe meer voorbereiding je nodig hebt. Neem hiervoor de tijd en lees je goed in. Hier lees je alles over de voorbereiding van je reis of vakantie. Van het bepalen van je reisschema tot het boeken van goedkope vliegtickets en het regelen van je visum of reisverzekering. Goede reis!


De reis plannen

De reis plannen

Voordat je kunt beginnen met de praktische reisvoorbereidingen zul je eerst een planning moeten maken. Weet je al waar je naartoe gaat of moet je eerst reisinspiratie opdoen? Daarnaast zul je moeten bepalen wanneer je vertrekt en waarschijnlijk ook hoe lang je weg kunt blijven.

Budget & kosten

Budget & kosten

Om te kunnen reizen zul je geld nodig hebben. Hoeveel hangt geheel af van je bestemming, je wensen en hoe lang je onderweg bent. Hier geven we je informatie over het vaststellen van het reisbudget, hoe je geld kunt (be)sparen voor en tijdens de reis en hoe je je geldzaken in het buitenland kunt regelen.

Reisverzekering

Reisverzekering

Een reisverzerkering afsluiten doe je als je op reis of vakantie gaat. Je bent dan verzerd tegen de schade en kosten die het gevolg zijn van onvoorziene gebeurtenissen op vakantie. Je weet tenslotte nooit wat er gaat gebeuren. Maar welke reisverzekering heb je nodig? Wat is er wel en niet gedekt?

Visum regelen

Visum regelen

Met een Nederlands paspoort kun je moeiteloos door Europa reizen. Als je bestemming echter in een ander werelddeel ligt, heb je vaak een visum nodig. De regels hiervoor lijken misschien wat ondoorzichtig, maar met een goede voorbereiding kan er weinig mis gaan. Op deze pagina vertellen we je er alles over.

Gezondheid op reis

Gezondheid op reis

Ziek worden tijdens je vakantie of reis is natuurlijk het laatste waar je zin in hebt. Er zijn een aantal voorzorgmaatregelen die je kunt treffen om dit te voorkomen. Voldoende informatie inwinnen is daar één van. Onze introductie gezondheid op reis zal je daarbij helpen.

Hoe kom ik er?

Hoe kom ik er?

Er wordt wel eens gezegd "Reizen is het doel, niet de bestemming". Een mooie uitspraak die in veel gevallen ook klopt. Een treinreis of zelf autorijden in het buitenland is een belevenis op zich! Zelfs vliegen kan spannend zijn. Hoe je het ook wendt of keert..transport hebben we nodig om van punt A naar B te komen.

Inpakken

Inpakken

Heb je je reis geboekt en komt de vertrekdatum al dichterbij? Dan zul je je je afvragen "wat neem ik mee?". Wat je allemaal nodig hebt tijdens je reis hangt af van jezelf, de bestemming en de mogelijkheden. Erg handig bij het bepalen wat je wel en niet mee moet nemen is het maken van een inpaklijst (of meeneemlijst).


Reisloket

Actueel