Veiligheid

Veiligheid op reis Als je op reis gaat dan wil je dit zo veilig mogelijk doen, maar als je voor het eerst in een land komt dan kan deze onbekende omgeving je een onveilig gevoel geven. Door je goed voor te bereiden en je gezonde verstand te gebruiken is de kans dat er iets gebeurt erg klein. Natuurlijk brengt de ene bestemming meer risico's met zich mee dan de ander. Lees daarom voor vertrek ook altijd het reisadvies van de overheid. Wij geven je in onderstaande artikelen tips om veilig te reizen. Safe travels!


Reisadvies

Voor een veilige reis doe je er verstandig aan om reisadvies in te winnen. De overheid geeft voor ieder land een reisadvies af. In enkele gevallen kan dit een negatief reisadvies zijn. Dit kan verschillende oorzaken hebben. De bekendste voorbeelden zijn oorlog, politieke onrust, natuurrampen en de dreiging van een terroristische aanslag.

Gezond verstand

Zoals bij veel dingen, is gezond verstand het belangrijkste als je op reis gaat. Vertrouw op je eigen gevoel. Dat begint al bij het uitzoeken van een bestemming. Reisadviezen zijn er niet voor niets, maar als je de risico's goed hebt afgewogen, hoeft een negatief advies geen doorslaggevende reden zijn om niet te gaan.

Vrouwen op reis

Als je als vrouw alleen op reis gaat, brengt dat in sommige gebieden bepaalde risico's met zich mee. Wees dus op je hoede, maar maak je niet de hele tijd druk om je veiligheid. Ook hier geldt dat gezond verstand het belangrijkste is. Als je naar een Islamitisch land gaat, doe je er bijvoorbeeld goed aan om je korte rokjes thuis te laten.

Veilig reizen reistips

Veilig reizen heb je voor het grootste gedeelte zelf in de hand. Uiteraard kun je pech hebben, maar met een klein beetje voorbereiding en logisch nadenken is de kans dat je iets gebeurt erg klein. We hebben een aantal reistips voor een veilige reis op een rij gezet. Laat je er niet door bangmaken, maar hou ze in je achterhoofd.

Eten en drinken

In de meeste landen die populair zijn bij backpackers laten de hygiëne en sanitaire voorzieningen veel te wensen over. Je moet daarom erg voorzichtig zijn met wat je eet en drinkt. Hoewel je maag- en darmklachten nooit helemaal kunt voorkomen, kun je de kans daarop wel flink verkleinen door de volgende adviezen en tips ter harte te nemen.


Reisloket

Actueel