Fotografie & film

Fotografie en film tijdens de reis Het eerste wat de meeste reizigers pakken als ze op reis of vakantie gaan is hun foto- of videocamera. Als je op vakantie bent en om je heen kijkt dan zul je ook zien dat bijna iedereen wel iets bij zich heeft om de reis vast te leggen. Al is het een kleine pocketcamera. Niet gek, want foto's en videobeelden zijn een fantastische manier om de herinneringen, bezienswaardigheden en gebeurtenissen terug te halen.
Als je geen professionele reisfotograaf bent dan kun je je natuurlijk afvragen welke camera je nodig hebt. Voor die mensen zijn de tips voor goede reisfoto's ook erg handig. Ga je filmen tijdens de reis? Lees dan onze tips speciaal voor het filmen op reis.


Welke fotocamera meenemen op reis?

Veel mensen vinden het leuk om tijdens hun reis foto's te maken. Voor het thuisfront, voor hun eigen archief of om ze later op posterformaat af te drukken en aan de muur te hangen. Welke camera je het beste mee kunt nemen, hangt heel erg af van wat je met de foto's wilt doen. Lees dit artikel om te bepalen welke fotocamera jij nodig hebt.

Goede reisfoto's maken

Vrijwel iedereen die op reis gaat, neemt een fototoestel mee. Maar hoe maak je foto's die later niet alleen herinneringen oproepen, maar ook echt leuk zijn om terug te zien? Anders gezegd: hoe maak je echt goede reisfoto's? We hebben een paar goede tips voor je op een rij gezet!

Filmen tijdens de reis

Filmen tijden de reis levert vaak mooie beelden op waar je nog jaren plezier van zult hebben. Met het bewegende beeld en geluid worden de vakantieherinneringen weer eenvoudig opgehaald. Een goede vakantiefilm maken is echter een vak apart. Als je enkele simpele tips in acht neemt zal de video al stukken beter worden.


Reisloket

Actueel