Communicatie

Communicatie tijdens de reis Tijdens je reis contact onderhouden met familie en vrienden die achterblijven is tegenwoordig een fluitje van een cent. Bellen, skypen, sms-en, bloggen, chatten of e-mailen...het kan allemaal! Natuurlijk gebruiken de meeste reizigers internet, want internet is goedkoop en is nagenoeg overal beschikbaar. Internetcafés vind je niet alleen meer in grote steden, ook de afgelegen plekken zijn of worden voorzien, van Afghanistan tot Zimbabwe. Een kaartje sturen kan uiteraard ook nog altijd!


Contact met het thuisfront

Als je voor een langere periode naar het buitenland vertrekt is het fijn om af en toe contact te hebben met het thuisfront. Je kunt je ervaringen delen en je blijft op de hoogte van wat er zich allemaal in Nederland afspeelt. De kans op heimwee is minder groot en mocht er iets gebeuren tijdens je reis dan kun je de 'achterblijvers' snel inlichten of vice versa!

Bellen in het buitenland

Als je lang op reis bent is het horen van het stemgeluid van je familie of vriend(in) af en toe erg fijn. Je hebt even live-contact en het thuisfront vindt het natuurlijk ook leuk om te horen hoe het nu echt met je gaat. Er zijn verschillende manieren om een telefoongesprek vanuit het buitenland te voeren, maar houd de kosten in de gaten.

Internet in het buitenland

Reizen en internet zijn bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij het oriënteren, plannen en boeken van de reis is internet ideaal, maar ook tijdens de reis is internet voor de meeste reizigers onmisbaar. Niet zo vreemd, want internet is nou eenmaal hardstikke handig (soms zelfs noodzakelijk) om vliegtickets, ho(s)tels of treinkaartjes te boeken.

Tijdsverschil en tijdzones

Als je een verre reis gaat maken, is de kans groot dat je in een andere tijdszone dan de Nederlandse terecht komt. Dat zorgt in eerste instantie voor een jetlag, maar ook als je daar overheen bent, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Het is handig om van te voren uit te zoeken hoeveel vroeger of later het is op je bestemming.


Reisloket

Actueel