Tips voor onderweg

Klaar voor vertrek? Lees dan nog even onze reistips voor onderweg door. Want tijdens je reis zul je waarschijnlijk veel nieuwe dingen en onbekende situaties tegen gaan komen. Dat is bijna altijd leuk en soms een beetje spannend. Toch is het verstandig om je wel bewust te zijn van je eigen veiligheid, de risico's en eventuele problemen die kunnen ontstaan. Daarnaast kun je er zelf voor zorgen dat je zowel tijdens als na de reis nog meer plezier beleeft. Hoe hou je bijvoorbeeld contact met het thuisfront? En hoe maak je goede reisfoto's? Hier geven we je tips die je tijdens het reizen van pas kunnen komen!


Communicatie

Communicatie

Tijdens je reis contact onderhouden met familie en vrienden die achterblijven is tegenwoordig een fluitje van een cent. Bellen, skypen, sms-en, bloggen, chatten of e-mailen...het kan allemaal! Natuurlijk gebruiken de meeste reizigers internet, want internet is goedkoop en is nagenoeg overal beschikbaar.

Fotografie & film

Fotografie & film

Het eerste wat de meeste reizigers pakken als ze op reis of vakantie gaan is hun foto- of videocamera. Als je op vakantie bent en om je heen kijkt dan zul je ook zien dat bijna iedereen wel iets bij zich heeft om de reis vast te leggen. Al is het een kleine pocketcamera.

Veiligheid

Veiligheid

Als je op reis gaat dan wil je dit zo veilig mogelijk doen, maar als je voor het eerst in een land komt dan kan deze onbekende omgeving je een onveilig gevoel geven. Door je goed voor te bereiden en je gezonde verstand te gebruiken is de kans dat er iets gebeurt erg klein.

Problemen op reis

Problemen op reis

Het kan voorkomen dat je tijdens het reizen tegen een probleem aanloopt. Een ongeluk zit bijvoorbeeld in een klein hoekje. Of misschien heb je zoveel pech dat je bagage of paspoort gestolen wordt. Door je goed voor te bereiden kun je de meeste problemen voorkomen.

Reisgadgets

Reisgadgets

Het aantal reisgadgets is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Vooral voor backpackers zijn de kleine reisgadgets handig. Niet alleen tech-gadgets als laptops en mp3-spelers, maar ook reisgadgets zoals een opbouwbare beker, slippers met dubbele zool (tegen diefstal), rugzak met zonnecellen, etc!


Reisloket

Actueel