Van Montevideo naar Puerto Iguazú

Vervoer & transport Vervoer & transport in Uruguay

Van Punta del Este naar Montevideo gaan vele bussen per dag waaronder de maatschappijen Copsa en Cot. Wij hebben de bus van 18:15 uur genomen (COT).

Van Montevideo (Tres Cruzes) gaan onder andere Argencia Central en Nuñes naar Salto. Op moment van schrijven heeft Agencia een bus net na middennacht en Nuñes vroeg in de ochtend. Hier hebben wij de bus van 00:30 uur genomen (scheelt weer een overnachting en je komt in Salto rond 07:30 aan)

In Salto kan je een veerpont pakken naar Concordia, Urugay. Het leek ons makkelijker om met de bus te gaan, omdat deze eindigen op het busstation waar vandaan je bussen kunt nemen naar Puerto Iguazu. Maatschappijen die van Salto naar Concordia gaan zijn Flecha (in de ochtend en avond) en Chadre (07:30 uur en om 14.00 uur en te boeken bij het loket van Agencia Central). Bus van 14:00 uur genomen omdat de bus naar Iguazú toch pas om 19:15 uur vertrekt.

Aangekomen in Concordia zijn er een stuk of drie of vier loketten die een busreis verkopen naar Puerto Iguazu. Wij zijn met Expreso Singer (zie o.a. website van Andesmar) gegaan, omdat we dit kaartje al in Salto (het loket rechts naast dat van Agencia Central) konden boeken en wij niet wisten dat dit zo eenvoudig zou zijn in Concordia. Wij hadden verschillende verhalen gelezen dat je midden in de nacht naar de snelweg zou moeten met een taxi en dan op de bus zou moeten stappen. Dat is dus niet meer zo. Neem de bus van 19:15 uur vanuit Concordia naar Puerto Iguazu waar je de volgende ochtend rond 7 uur aan komt.

Op zich is alles achter elkaar te plannen zonder een stop te maken. Mocht je ergens vast komen te zitten dan zijn er genoeg goedkope hotels in Salto en genoeg hostels in Concordia.Uruguay reisblogs

Er zijn nog geen reistips

Er zijn nog geen fotoseries