Reisgids Ecuador


Zoals de naam al doet vermoeden, ligt Ecuador op de evenaar. Het is een warm land dat eigenlijk geen seizoenen kent, maar wel droge en natte periodes. Check dus even wanneer de kans op regen het grootst is voor je gaat. Ecuador wordt vaak in vier zones verdeeld. Het kustgebied is bloedheet en heeft prachtige stranden, in de grillige Andes vind je de actieve vulkaan Tunguragua, het mooie Amazonegebied bestaat voor een belangrijk deel uit regenwoud en op de Galapagoseilanden heb je veel flora en fauna.

Vooral de Galapagoseilanden spreken bij veel bezoekers tot de verbeelding. Je kunt heerlijk wandelen op deze relatief jonge, vulkanische eilanden. Je komt er planten en vooral dieren tegen die zich alleen hier hebben ontwikkeld en nergens anders ter wereld voorkomen. Ecuador heeft verder een keur aan activiteiten voor sensatiezoekers, maar ook een mooie koloniale geschiedenis die vooral in de steden Cuenca en Quito nog erg levendig is.

Laatste reistips Ecuador

Ecuador

Budget & geldzaken Budget & geldzaken in Ecuador Ecuador

Ecuador is over het algemeen een veilige stad. Loop echter nooit alleen in het donker.  Indien je toch 's avond over straat moet lopen, neem dan niet meer dan 20 doller bij je. En verstop dit...


Biking Dutchman

Outdoor, sport & avontuur Outdoor, sport & avontuur in Ecuador Ecuador

With the Biking Dutchman I mountainbiked downhill Cotopaxi volcano near Quito. It's awesome and exciting! They offer various other mountainbiking adventures.


laptop

Bellen & internet Bellen & internet in Ecuador Ecuador

Neem je eigen laptop mee. In vele steden en dorpen kun je via wifi internetten en je weblog bijwerken. Neem een oude simlock vrije mobiel uit NL mee en koop een simcard - pre paid, zodat je...


Meer reistips Ecuador

 Ecuador 07 jun. 2010 Hostal A Welcome Break (Tena)
 Ecuador 07 jun. 2010 De grotten van Jumandi
 Ecuador 14 jan. 2009 Ecuador, Montanita
 Ecuador 14 jan. 2009 Vaccinaties

meer Ecuador tips


Ecuador landinformatie

Vlag: Vlag Ecuador
Hoofdstad: Quito
Aantal inwoners: 13363593
Oppervlakte: 283560.0 km2

Ecuador grenst aan:
Colombia, Peru

Ecuador reisblogs