Reisgids Colombia


Wie de kranten gelooft, ziet Colombia misschien als één grote corrupte bende, een land dat je als reiziger maar beter kunt mijden. Maar wie voorzichtigheid in acht neemt en zich laat informeren over de echt onveilige gebieden (Zie de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken: www.buza.nl) kan hier een mooie reis maken.

Je komt verrassend moderne steden als Bogotá en Medellin tegen, met enorme wolkenkrabbers en een bruisend cultureel leven. Maar ook veel natuur, van de weelderige regenwouden bij Leticitia tot de besneeuwde bergen van Sierra Nevada. Vlakbij de koloniale stad Cartagena vind je bovendien prachtige stranden en de ruïnes van La Ciudad Perdida kunnen zich meten met soortgenoten in andere landen, maar zijn veel minder druk bezocht. Door het slechte imago van het land heeft Colombia immers nauwelijks een echte toeristenindustrie. Dat heeft nadelen, maar het betekent ook dat een verblijf hier uitermate goedkoop is en je gemakkelijk in contact komt met de plaatselijke bevolking. De overgrote meerderheid maakt liever een vriendelijk praatje dan dat ze je kidnappen.

Laatste reistips Colombia

Sumo Sushi

Eten & drinken Eten & drinken in Colombia Colombia

Een leuk en gezellige plek om sushi te eten voor niet te veel geld! 


Varietale

Eten & drinken Eten & drinken in Colombia Colombia

Varietale in Bogotá, barrio Chapinero, is een super chille plek om goede koffie te drinken met een goed stuk taart erbij. Daarnaast hebben ze heel veel verschillende varianten op koffie, zoals...


Meer reistips Colombia

meer Colombia tips


Colombia landinformatie

Vlag: Vlag Colombia
Hoofdstad: Bogota
Aantal inwoners: 42954279
Oppervlakte: 1138910.0 km2

Colombia grenst aan:
Brazilië, Ecuador, Panama, Peru, Venezuela

Colombia reisblogs