Reisgids Chili


Chili is liefst 4300 kilometer lang, maar slechts 64 tot 350 kilometer breed. Het heeft daarom een bijna onwerkelijk divers klimaat. In het noorden vind je bloedhete, dorre woestijn, terwijl het zuiden vlakbij Antartica ligt en daarom ijskoud is. Daar tussenin vind je bijna alle soorten landschap die de wereld te bieden heeft. Je kunt meer dan 50 vulkanen beklimmen, daarna gaan wildwatervaren en vervolgens relaxt achterover leunen terwijl je door met ijs bedekte fjorden vaart.

Dit is echt een paradijs voor liefhebbers van het buitenleven, want ook paragliden, surfen langs de tropische wateren en paardrijden behoren tot de mogelijkheden. Kom daarna op adem in één van de vele heetwaterbronnen of bezoek een nationaal park. Torres del Paine bijvoorbeeld, in het zuiden van Chili. Nu eens geen overdadige groene beplanting, maar prachtige bergen, meren, rivieren en gletsjers in het grensgebied tussen land en ijs.

Laatste reistips Chili

Restaurant Astrid & Gastón in Santiago

Eten & drinken Eten & drinken in Chili Chili

Wil je je reis bijzonder starten of afsluiten, dan is dit de plek! Je kan er bijzonder goed eten in een fraaie ambiance.


B&B Casa Bonita

Hotels & hostels Hotels & hostels in Chili Chili

Geweldig b&b gerunt door Carolina en Dennis. Mooi gelegen in de studentenwijk van Santiago, goed bereikbaar met de metro. Geweldig mooie kamers die mooi Europees zijn ingericht, je krijgt...


hostal Pan de Azucar in Chanaral

Hotels & hostels Hotels & hostels in Chili Chili

Super goed hostal in Chanaral, schoon, mooie kamers en de eigenaar is super aardig!!!!!


Meer reistips Chili

 Chili 05 mrt. 2009 Geldzaken in Chili
 Chili 05 mrt. 2009 Gezondheid in Chili
 Chili 29 dec. 2008 Sterren kijken!
 Chili 29 dec. 2008 Paragliden in Iquique
 Chili 29 dec. 2008 Altiplano trip in Noord-Chili

meer Chili tips


Chili landinformatie

Vlag: Vlag Chili
Hoofdstad: Santiago de Chile
Aantal inwoners: 15980912
Oppervlakte: 756950.0 km2

Chili grenst aan:
Argentinië, Bolivia, Peru

Chili reisblogs