Iguazu watervallen

Bezienswaardigheden Bezienswaardigheden in Brazilië

Iguacu bezoek je voor de watervallen en natuurlijk is het leuk en soms hilarisch om een Braziliaanse dansshow met lopend buffet bij Rafain mee te maken, maar uiteindelijk wil je dat natuurgeweld zien. Neem maar een goed fototoestel met ruimte voor veel foto's, want je blijft plaatjes schieten. Ga eerst naar de Argentijnse kant. Het nationale Park. Je ziet er grappige neusbeertjes met veel interesse voor de inhoud van je tas of broekzak. Met een treintje ga je naar de enorme loopbrug. Je loopt over het water naar het meest spectaculaire deel van de watervallen: de "Garganta del Diablo" ofwel de strot van de duivel. Je maag keert om bij het zien van dit heftige natuurgeweld.
Een tripje in een wildwatersuperspeedboot brengt je tot vlak onder de watervallen. Wil je een aandenken: de bootsman zet alles op video en later voor je op DVD. Wel even een poncho meenemen of daar kopen.

Van de Braziliaanse kant zijn de watervallen in de volle breedte (zo'n 3 km.!) te zien.
Via een loopbrug en een plateau sta je bovenop het punt waar het water de diepte in stort. Neem wel een poncho mee want het spat af en toe behoorlijk met wel als voordeel een prachtige continue regenboog.Brazilië reisblogs