World most dangerous road - Deathroad!

Outdoor, sport & avontuur Outdoor, sport & avontuur in Bolivia

Als je een adrenalinekick wil hebben en je bentin La Paz dan moet je zeker de "deathroad" gaan fietsen! Met een mountainbike leg je een downhill traject af..inderdaad je gaat alleen maar naar beneden! De naam komt doordatde weg slechts 3 meter breed is en naast een steile vallei loopt. er overleden ongeveer 200 tot 300 mensen per jaar vanwege verkeersongelukken..

Inmiddels is de weg voor doorgaand verkeer gesloten, maar worden er wel downhill mountainbike-trips gehouden. Je moet wel een beetje sportief zijn als je dit gaat doen, maar de begeleiding is goed en de fietsen ook uitstekend. De omgeving is prachtig en het scheuren met die mountainbike echt geweldig. Je begint op eengeasfalteerde weg waar je snelheden tot 60km per uur kan halen. Daarna ga je het gravel en zand pad op. Daar scheer je langs de steile hellingen naar beneden. 

Een goede organisatie om dit mee te doen is Downhill Madness. Ze hebben de beste fietsen en de begeleiding is goed. Je krijgt ook een mooi t-shirt na de tijd met een "I survived the Deathroad" tekst erop. Downhill Madness zit in La Paz.Bolivia reisblogs