Reisgids Papoea-Nieuw-Guinea


Veel landen claimen een diverse cultuur te hebben, maar slechts weinige kunnen zich meten met Papoea-Nieuw Guinea. Naar schatting wonen er ongeveer duizend verschillende etnische groepen in het land, die 823 talen spreken en ieder hun specifieke gebruiken hebben. De natuur blijft daar niet ver bij achter. Het landschap is vaak heuvelachtig, maar het westen kent ook een groot gebied met grasland en in het binnenland kom je zelfs moerassen én regenwouden tegen.

En dat allemaal op een relatief geringe oppervlakte. Het land is negen keer zo klein als Australië, maar kent net zoveel in het wild levende diersoorten. Dat komt door het natte klimaat en de hoge bergtoppen, die veelal unieke dieren herbergen.

Er zijn talloze manieren om van de natuur in Papoea-Nieuw-Guinea te genieten, maar wie zijn zinnen heeft gezet op kunst en cultuur kan het beste in Sepik terecht. Deze regio is per boot prima te bereizen en de kleine dorpjes langs het water hebben allemaal wel iets bijzonders te bieden. De stad Madang, aan de noordkant van Sepik, heeft bovendien een mooie kuststrook die uitnodigt tot relaxen.

Laatste reistips Papoea-Nieuw-Guinea

Kokoda track

Outdoor, sport & avontuur Outdoor, sport & avontuur in Papoea-Nieuw-Guinea Papoea-Nieuw-Guinea

Met een klein clubje Ausatraliers hebben wij de Kokoda track gelopen.Dit was een ongeveer 8 daagse ´wandeling´ door de bush bush, een voormalig oorlogs pad. Je moet wel fit zijn van te...


Meer reistips Papoea-Nieuw-Guinea

meer Papoea-Nieuw-Guinea tips


Papoea-Nieuw-Guinea landinformatie

Vlag: Vlag Papoea-Nieuw-Guinea
Hoofdstad: Port Moresby
Aantal inwoners: 5545268
Oppervlakte: 462840.0 km2

Papoea-Nieuw-Guinea grenst aan:
Indonesië

Papoea-Nieuw-Guinea reisblogs