Events in Sydney

Evenementen Evenementen in Australië

No budget maar wel beleven? In Sydney wordt veel georganiseerd! Ik ben zelf naar een paar gratis evenementen geweest die ik je echt kan aanraden.

Melbourne cup
De Melbourne cup is een dag dat in het teken staat van paardenraces. De races zijn in Melbourne, maar de grootste feesten zijn in Sydney. Tussen drie en vier uur vindt de belangrijkste race plaats. Na deze race lopen alle kantoren in Sydney leeg en gaat iedereen uit. De race vindt plaats in het begin van november. It is time to party! 

Zeilrace van Sydney naar Hobart
Op Boxing day (26 december) is er veel te doen. Alle winkels beginnen op deze dag massaal met een uitverkoop. De kortingen zijn enorm! Toch besloot ik iets anders te doen dan shoppen. Op Boxing day vindt een enorm grote zeilrace plaats. Ongeveer honderd zeilboten zeilen van Sydney Harbour naar Hobart in Tasmanie. Ga naar Watsonsbay en loop de heuvel op. Als je naar de linkerkant loopt zie je de haven met de uitmonding naar de open zee. Wees wel op tijd, want het is druk!

Sydney festival
De maand Januari staat in het teken van feesten. Het festival begint rond tien januari en eindigt op de 31ste. De opening is geweldig. Make sure dat je per wandelwagen, bus of trein komt, want met de auto kom je de stad nauwelijks in. In de Domain, Hyde parc en de tussenliggende straten zijn allerlei podia met artiesten. Waar ik te vinden was? Palm stage al luisterend naar Sharon Jones and the Dap Kings!Australië reisblogs