Standaard gedoe

Voorbereiden en meenemen Voorbereiden en meenemen in Verenigde Staten

Tips om je voor te bereiden op een reis en wat moet je nou eigenlijk meenemen? In mijn geval dus, en voor degenen die hetzelfde gaan doen als ik: hoe moet je je voorbereiden op een jaar lang in een ander land? Wat moet je meenemen? Nou, voor deze reis gaat echt heel veel voorbereiding vooraf. De vroege voorbereiding wordt een lijst, anders wordt dit te lang.

  • Je moet je uiteraard aanmelden voor zo'n programma om mee te kunnen doen
  • Hoogstwaarschijnlijk krijg je een aanmeldingspakket die je goed moet invullen
  • Hierbij moet je leraren, je dokter en andere mensen allemaal mee lastig vallen
  • Houd er ook rekening mee dat er veel inentingen bij komen kijken!
  • Een jaar lang in een ander land; waarschijnlijk moet je een visum aanvragen
  • En de bijeenkomsten van je programma

Als je dit eenmaal achter de rug hebt, dan is het alweer bijna tijd om te gaan inpakken voor je reis. Maar wat neem je allemaal mee? Je kunt moeilijk je kamer opvouwen en in je koffer stoppen. Uiteraard is het altijd handig als je kleding meeneemt en toiletspullen; maar dat hoeft niet heel veel te zijn. Want ook in dat andere land heb je winkels en kun je om kleding shoppen. In Amerika is het zelfs goedkoper! 

In mijn geval had ik wat moeite met het achterlaten van mijn boeken, veel notitieboekjes en tekenspullen. Want je koffer kan geen overgewicht hebben. In Nederland doen ze er niet heel moeilijk over als je er een kilo overheen zit, maar in Amerika zijn ze wel erg streng (ik had alsnog overgewicht, maar dat doet er niet toe). Maar een e-reader kan erg helpen! Zo kun je je boeken alsnog downloaden en lezen! Dus je kunt beter een e-reader hebben wat haast niets weegt dan tien boeken van vijf kilo. En de notitieboekjes betrefd: op je laptop staan altijd programma's waar je notities in kunt opslaan (ik heb heel wat tijd besteed aan notities overtypen).

Ook belangrijk: je elektronica. Zoals je laptop, e-reader, iPad, iPod, iPhone, Crackberry etc etc etc. Daarbij moet ik zeggen: vergeet je opladers niet! Deze dingen zijn tegenwoordig essentieel om te overleven in deze wereld. Behalve als je gastgezin het heeft afgekeurd, meenemen dus!

En dan heb je het belangrijkste: al je belangrijke papieren, paspoort, visum, portemonnee etc moeten mee! Als je je portemonnee vergeet, dan heb je een probleem (geen geld, geen spullen). Geen paspoort? Kun je niet eens inchecken. Je visum zit erin, maar in mijn geval zat er nog een document bij ingeniet: niet eruit halen!

Als laatste: neem een extra setje kleding mee in je handbagage. Mocht je koffer plotseling in Japan eindigen, dan kun je je in ieder geval nog omkleden (als er geen winkels zijn)!

Good luck! Verenigde Staten reisblogs