Reisgids Mexico


Iedereen vindt wel iets van zijn gading in Mexico. Als je een relaxte zonvakantie wil zonder veel moeilijkheden kun je terecht in één van de vele resorts, bijvoorbeeld in Puerto Vallarta. Maar dan mis je wel de echte schatten van dit enorm diverse land. Backpackers komen onderweg vulkanen, bergen, regenwouden en woestijnen tegen, vaak (deels) ondergebracht in de meer dan 100 nationale parken. Actievelingen kunnen in Veracrux terecht voor een goede hike en zoeken de koraalriffen van Yucatán op als ze willen snorkelen.

Wellicht de grootste attracie van Mexico is de Maya-cultuur. In Palenque kun je een 1300 jaar oud paleis bekijken, maar ook elders vind je monumenten en ruïnes van dit fascinerende volk. De kolossale hoofdstad Mexico-City laat weer een heel ander beeld zien. Het is een bruisende, chaotische metropool die afgebladderde buitenwijken combineert met een modern centrum waar kunst, cultuur en lekker eten hoog in het vaandel staan. Dit is daadwerkelijk het land van al je dromen.

Laatste reistips Mexico

Het klimaat in Mexico, Guatemala en Belize

Voorbereiden en meenemen Voorbereiden en meenemen in Mexico Mexico

Plan je een reis naar Mexico, Guatemala of Belize maar weet je niet goed welke periode het meest geschikt is? Over het algemeen kun je het hele jaar door goed naar deze landen reizen. Voor de...


Meer reistips Mexico

meer Mexico tips


Mexico landinformatie

Vlag: Vlag Mexico
Hoofdstad: Mexico-stad
Aantal inwoners: 106202903
Oppervlakte: 1972550.0 km2

Mexico grenst aan:
Belize, Guatemala, Verenigde Staten

Mexico reisblogs