Onder de rook van sigaren en salsa

Bezienswaardigheden Bezienswaardigheden in Cuba

Cuba, het land van sigaren, salsa en revolutie. Waag een dansje in een van de kleurrijke koloniale steden, steek een sigaar op tussen de tabaksvelden in Viñales en ontspan volledig op de hagelwitte stranden. Cuba heeft voor elk wat wils.

Wil je ook een reis door Cuba maken, maar weet je nog niet goed welke route je wilt reizen? We delen onze favoriete route met je, waarin je volgens ons de mooiste plekken van Cuba ontdekt.

Havana

Start de reis in de bruisende hoofdstad Havana. Het centrum van de stad is door Unesco benoemd tot werelderfgoed en dat is niet voor niets. Slenterend langs de gekleurde afgebladderde huizen en Amerikaanse oldtimers lijkt het alsof je even terug in de tijd gaat.

Plof neer op een bankje in de verkoelende schaduw en geniet van de salsaklanken die weerkaatsen tegen de koloniale gebouwen. Welkom in Cuba.

Santa Clara en Trinidad

Vervolg je reis naar de mooiste koloniale steden van het westen: Santa Clara en Trinidad. Che Guevara won in 1958 in Santa Clara de slag tegen generaal Batista waardoor het communisme definitief zegevierde. Zodra je de stad nadert hoor je de zachte marsmuziek door de knisperende luidsprekers schallen. Je kunt hier overnachten bij een Cubaanse familie thuis, een ideale gelegenheid om de Cubaanse cultuur beter te leren kennen.

Vanuit Santa Clara reis je verder naar Trinidad. Het historische centrum is door Unesco uitgeroepen tot wereldmonument en kenmerkt zich door kleurrijke klinkerstraten vol lage huisjes met rode daken. Op de trappen zitten her en der Cubanen gezellig te kletsen en een sigaar te roken. Bandjes komen erbij staan en als zij beginnen te spelen, wagen voorbijgangers spontaan een dansje.

Las Terrazas

Een mooie volgende stop is de omgeving van Las Terrazas. Breng een bezoek aan oude koffieplantages en wandel door de tropische tuinen. Schuif na een lange dag aan bij Café de Maria en drink een kopje koffie met de Cubanen. Heb je nog energie over? Neem dan een verfrissende duik in de natuurlijke baden bij Baños de San Juan.

Cayo Levisa

Vanuit Las Terrazas reis je verder naar het havenplaatsje Palma Rubia, waar je de oversteek maakt naar het tropische eiland Cayo Levisa. Op dit ongerepte eiland is slechts één hotel en je kunt hier overnachten in een huisje gelegen aan het strand. Plof neer in het warme zand en staar naar de vissersbootjes die voorbij tuffen. Ben je een duik- of snorkelliefhebber? Zet dan je duikbril op en flipper tussen de tropische vissen langs het kleurrijke koraal.

Viñales

Eenmaal uitgerust en bijgekleurd reis je verder naar de tabaksvelden in Viñales. Onderweg zie je hoe het landschap verandert in glooiende heuvels en stompe bergen. Deze ‘mojotes’ worden door erosie van karstbergen gevormd. Dit is dé plek waar de beroemde Cubaanse tabak wordt geteeld. Hobbel op een paard door de tabaksvelden langs lokale boeren. Wie weet mag je zelfs een sigaartje mee roken.

Bovenstaande rondreis neemt dertien dagen in beslag, voldoende tijd om de hoogtepunten van Cuba te ontdekken. Heb je meer tijd? Breid dan gerust de reis uit. Cuba biedt volop mogelijkheden. Kijk voor inspiratie eens bij de bouwstenen van Cuba online, onderdeel van Riksja Travel. De reisspecialisten helpen je graag verder om jouw ideale reis samen te stellen.Cuba reisblogs

Meer reisverhalen uit Cuba 04 feb. 2020 Colon - Matanzas
Meer reisverhalen uit Cuba 09 dec. 2019 Cuba
Meer reisverhalen uit Cuba 29 okt. 2019 Havana, it’s all about...
Meer reisverhalen uit Cuba 05 aug. 2019 Havana club
Meer reisverhalen uit Cuba 13 mrt. 2019 Hop on hop off
Meer reisverhalen uit Cuba 07 feb. 2019 Luxe

meer reisverhalen uit Cuba

Er zijn nog geen reistips

Er zijn nog geen fotoseries