Reisgids Verenigde Arabische Emiraten


Geen land lijkt in een grotere identiteitscrisis te verkeren dan de Verenigde Arabische Emiraten. De meeste mensen in de zeven zelfstandige rijkjes zijn nog behoorlijk traditioneel en in de woestijnen vind je nog steeds Bedoeïnen die het zelfde leven leiden als hun grootouders deden. In Ras al-Khaimah, het noordelijkste Emiraat, tref je naast woestijn ook een verrassend groen landschap omgeven door water en bergen. Maar er is ook een andere kant. Die van moderne steden en badplaatsen langs de kust waar je uitstekend kunt duiken.

De klapper, en voor veel mensen de belangrijkste reden om naar de Verenigde Arabische Emiraten af te reizen, is natuurlijk het knotsgekke Dubai. ‘Kan niet' bestaat niet in deze kersverse metropool die in sneltreinvaart uit de grond wordt gestampt. Hier vind je de hoogste wolkenkrabbers, meest decadente winkelcentra en sjiekste hotels op aarde. Het begrip luxe krijgt er een heel andere lading. Het nieuwste plan: gekoelde stranden, zodat de gasten hun voetjes niet verbranden aan het warme zand.

Laatste reistips Verenigde Arabische Emiraten

goedkoop reizen

Budget & geldzaken Budget & geldzaken in Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten

Kwam hier in Dubai zowaar een oud schoolgenootje met zijn vriendin tegen en die reizen slecht voor 600 euro naar Australie met drie tussenstoppen!!! Ze reizen met asia airlines ofzo iets in ieder...


Meer reistips Verenigde Arabische Emiraten

meer Verenigde Arabische Emiraten tips


Verenigde Arabische Emiraten landinformatie

Vlag: Vlag Verenigde Arabische Emiraten
Hoofdstad: Abu Dhabi
Aantal inwoners: 4621000
Oppervlakte: 82880.0 km2

Verenigde Arabische Emiraten grenst aan:
Oman, Saoedi-Arabië

Verenigde Arabische Emiraten reisblogs