Reisgids Oman


Oman is een perfecte bestemming voor de cultureel ingestelde avonturier. Honderden forten en verlaten steden verraden de geschiedenis van dit Arabische schierland, dat nog goeddeels onontdekt is door het massa-toerisme. Neem een tentje mee in je 4WD en ga gewoon maar rijden door het boeiende landschap. Wahiba Sands is een prachtige woestijn waar vooral nomadische Bedoeïenen leven, die je graag helpen als je hun leefterrein wil verkennen. Voor het échte niemandsland ga je naar Rub al Khali, één van de grootste woestijnen ter wereld waar ondanks de hitte gewoon planten groeien.

Wadi Shab biedt een boeiend contrast met meertjes, watervallen en grotten. Wie het rondreizen moe is, kan een paar dagen in de mooie hoofdstad Muscat doorbrengen, met zijn indrukwekkende Islamitische architectuur. Of zoek een privéstrand op langs de 2700 kilometer lange kustlijn. Oman is één van de veiligste landen in het Midden-Oosten en lijkt soms wel een Fata Morgana.

Laatste reistips Oman

Duiken in Oman

Outdoor, sport & avontuur Outdoor, sport & avontuur in Oman Oman

Al verschillende keren ben ik gaan duiken in Khasab, een enclave van Oman. Sandra en Kurt managen daar het EXTRA DIVERS Duikcentrum en de villa, waar je kunt logeren. Zij doen dat  op een...


Meer reistips Oman

meer Oman tips


Oman landinformatie

Vlag: Vlag Oman
Hoofdstad: Masqat
Aantal inwoners: 3001583
Oppervlakte: 212460.0 km2

Oman grenst aan:
Saoedi-Arabiƫ, Jemen

Oman reisblogs