Reisgids Israël


Israël is vooral bekend vanwege twee totaal verschillende steden. Jeruzalem is de bakermat van het christen- en jodendom, en ook veel moslims beschouwen de stad als heilig. Gelovigen bezoeken en masse de Tempelberg waar Jezus mensen onderwees en storten hun hart uit bij de Klaagmuur. De stad staat bovendien vol andere religieuze bezienswaardigheden. Van een heel ander kaliber is het moderne Tel Aviv, dat een bruisend uitgaansleven kent en prachtige stranden.

Israël is ook buiten deze steden de moeite waard. Het heuvelachtige noorden heeft bossen, maar die verzanden letterlijk in woestijn naarmate je zuidelijker trekt. Aan de rode zee kun je goed duiken tussen tropische vissen en koraalriffen, bijvoorbeeld in de badplaats Eilat. Israël heeft echter zo zijn problemen. Het langlopende conflict met de Palestijnen laaide eind 2008 opnieuw op. Vooral in het grensgebied kan het daarom gevaarlijk zijn. Kijk op www.buza.nl voor het meest actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Laatste reistips Israël

Abu Gasa

Eten & drinken Eten & drinken in Israël Israël

De plaats voor heerlijke verse humus! Een beetje achteraf gelegen in Jaffo vind je dit kleine pittoreske restaurantje waar ze humus en dan ook echt alleen humus serveren! Warm en vers, beter kun je...


Kadita

Hotels & hostels Hotels & hostels in Israël Israël

Terug naar de natuur, slapen in een houten kabine en wakker worden met een heerlijk home made biologish ontbijt. Dat is Kadita!


Cafe Smadar

Eten & drinken Eten & drinken in Israël Israël

Het concept van een gezellig eetcafé gecombineerd met een bioscoop is zeldzaam in Israël. Daarom ben ik erg blij met mijn ontdekking van café Smadar. Gelegen in een klein...


Meer reistips Israël

 Israël 12 jan. 2009 Subkuch Milega..
 Israël 12 jan. 2009 Unieke slaapervaring..
 Israël 12 jan. 2009 Tazza de Oro..
 Israël 08 jan. 2009 Op zijn nederlands: Fietsen
 Israël 08 jan. 2009 Ulpan Gordon in Tel-Aviv

meer Israël tips


Israël landinformatie

Vlag: Vlag Israël
Hoofdstad: Jeruzalem
Aantal inwoners: 6276883
Oppervlakte: 20770.0 km2

Israël grenst aan:
Egypte, Jordanië, Libanon, Syrië

Israël reisblogs