Reisgids Guatemala


De Mayaruïnes van Tikal zijn zonder twijfel de grootste attractie van Guatemala, maar je vindt de erfenis van dit fascinerende volk door het hele land. Zoals bijvoorbeeld in het kleine dorpje Nebaj, dat hoog in de bergen ligt en een uitstekende basis vormt om te gaan hiken in het omringende gebied. Toch kom je ook sporen van andere culturen tegen, zoals de Pipils in Santa Lucía Cotzumalguapa. Studenten Spaans klitten samen in het prachtige Antigua, dat tussen drie vulkanen ligt.

Het landschap van Guatemala is zeer divers. De bergachtige gebieden liggen vooral in het centrale en noordoostelijke deel, terwijl het westen en zuiden relatief vlak zijn. Hier houden de Guatemalanen hun vee en verbouwen ze onder andere suiker. Aan de westkust kun je ook goed vogels spotten, kajakken of aan het strand liggen als je behoefte hebt aan wat ontspanning.

Laatste reistips Guatemala

Finca Tatin in de jungle aan het meer Izabal..

Hotels & hostels Hotels & hostels in Guatemala Guatemala

15 minuten met de boot van Livingston en midden in de jungle zit het hostel Finca Tatin wat erg de moeite waard is! S'ochtends maak je een duik in het meer Izabal, overdag hike je naar het...


Slapen in een boomhut in Finca Ixabell

Hotels & hostels Hotels & hostels in Guatemala Guatemala

Op de weg van Rio Dulce naar Flores zit een soort boerderij genaam Finca Ixabell waar je in boomhutten kunt slapen, erg leuk en romantisch! Mooie omgeving en heeeeeerlijke hamburgers! :)


Van de 8 meter hoge brug bij Semuc Champe afspringen..

Outdoor, sport & avontuur Outdoor, sport & avontuur in Guatemala Guatemala

Doe je de tour naar Semuc Champe en wil je van de 8 meter hoge brug afspringen? Zorg dan dat je recht het water in komt, met je handen naast je lichaam, je voeten gekromd en je kont naar...


Meer reistips Guatemala

 Guatemala 08 jan. 2009 Jungletocht naar Tikal zonder jungle en zonder dieren
 Guatemala 08 jan. 2009 Relaxen in El Retiro in Lanquin
 Guatemala 08 jan. 2009 Toeristen ontwijken in Guatemala..

meer Guatemala tips


Guatemala landinformatie

Vlag: Vlag Guatemala
Hoofdstad: Guatemala-stad
Aantal inwoners: 14655189
Oppervlakte: 108890.0 km2

Guatemala grenst aan:
Belize, Honduras, Mexico, El Salvador

Guatemala reisblogs