Reisgids Zwitserland


Het zeer welvarende Zwitserland is een eigenheimer. Het bleef neutraal tijdens beide Wereldoorlogen en wist zo het eigen hachje te redden. Het is een Europees land, maar geen lid van de EU. En hoewel het bezoekers van harte welkom heet, houden de meeste inwoners een zekere afstand. Toch is het een zeer vriendelijke bestemming waar je alle kanten op kunt. Het toerisme is grotendeels afhankelijk van de hoge bergen in het land. ‘s Zomers is dit het domein van hikers en wandelaars, terwijl 's winters alle remmen los gaan in de sneeuw.

Wie de koude voetjes wil warmen, kan dat doen middels een wandeling in één van de mooie steden. Het middeleeuwse centrum van de hoofdstad Bern is een bezoekje zeker waard. De tijd zul je er niet snel vergeten, want op de fraaie Zeitglockenturm zie je altijd hoe laat het is. Wie geld over heeft en en een decadente uitspatting wel ziet zitten, gaat naar Genève. Met de Zwitserse levensstandaard is toch al niets mis, maar hier waan je je werkelijk in de hemel.

Laatste reistips Zwitserland

Steek vliegen

Gezondheid & veiligheid Gezondheid & veiligheid in Zwitserland Zwitserland

Wanneer je hier bent, en het gras is net gemaaid en je bevind je in de buurt van water en pas gemaaid gras.. Draag een lange broek en insectenspray is een must!


Bergwandelend genieten Saasdal Zermatt

Bezienswaardigheden Bezienswaardigheden in Zwitserland Zwitserland

zie www.wandelenwallis.nl In 2012 zijn er 2 wandelreizen naar Saasdal met Saas Fee en Zermatt: 23 t/m 30 juni en 1 t/m 8 september 2012 Fantastisch!


Oeps Vergeten!!

Vervoer & transport Vervoer & transport in Zwitserland Zwitserland

Tip Nr1:  Vergeet niet te betalen na het tanken. Als dit te moeilijk voor u is zorg dan altijd dat u familie of vrienden op een bepaalde afstand achter u aan hebt rijden zodat die als nog voor...


Meer reistips Zwitserland

 Zwitserland 16 jun. 2010 Foxtown in Mendrizio (Zwitserland)
 Zwitserland 16 jun. 2010 Café Sass op Piazza Reforma in Lugano (Zwitserland)

meer Zwitserland tips


Zwitserland landinformatie

Vlag: Vlag Zwitserland
Hoofdstad: Bern
Aantal inwoners: 7489370
Oppervlakte: 41290.0 km2

Zwitserland grenst aan:
Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Liechtenstein

Zwitserland reisblogs