Routes

Vervoer & transport Vervoer & transport in Verenigd Koninkrijk

Zorg dat je altijd in ieder geval een plattegrond bij je hebt van de locaties waar je doorheen zult reizen, omdat de borden niet altijd duidelijk zijn en mensen ook niet altijd weten waar ze het over hebben. Ik gebruik het liefst Google Maps, want ook zonder internet kun je met locatievoorzieningen aan zien waar je bent en in welke richting je loopt; dit is vooral handig als je in de bus zit en er niet wordt aangegeven wat de volgende halte is zodat je zelf kunt schatten of je er al bijna bent (en dus wanneer je ongeveer op het stopknopje moet drukken).

Wat ik ook zou aanraden wat betreft vervoer is het opschrijven van alle tussenstops die een bus/trein gaat maken, zodat je altijd weet wanneer je er bijna uit moet. Sommige overzichten bij bushaltes (voornamelijk in Londen) geven alleen de grootste haltes aan waardoor je anders niet zou weten waar je precies bent. Ook in de trein is het handig om dit vast te weten, want dan kun je alvast naar de deuren lopen als je veel bagage bij je hebt.
Het openbaar vervoer in Nederland is zo goed geregeld (ja, echt) dat we gewend zijn dat we alle informatie netjes voorgeschoteld krijgen, maar hier in Engeland weet de buschauffeur vaak niet eens waar hij stopt dus kun je maar beter zorgen dat jij zelf wel op de hoogte bent!

Website: https://tfl.gov.uk/


Verenigd Koninkrijk reisblogs