Met de Ferry op reis naar Newcastle

Vervoer & transport Vervoer & transport in Verenigd Koninkrijk

Laat je eens verrassen en ga niet voor gebaande paden maar ontdek de Noord-Engelse metropool Newcastle eens per ferry. Waarom? Vandaag geef ik je 5 van de vele redenen om deze stad binnenkort van je bucketlist af te strepen!

1.  Shopwalhalla
Dol op winkelen? Dan ben je hier op je plek; grote warenhuizen van topmerken afgewisseld met kleine (vintage) boetiekjes. Tip: reis je per ferry dan heb je geen bagage limiet.

2. Foodieproof
Trendy restaurants, comfortfood in de pub én het restaurant Jamie’s Italian van de gelijknamige Britse tv-kok kun je allemaal terugvinden in Newcastle. Vergeet ook niet een paar lekkere koekjes te scoren bij Millies Chocolate Chip Cookies. Hier vind je namelijk de lekkerste koekjes!

3. Cultuur snuiven
Newcastle is een stad die barst van de tentoonstellingen, kunst én historie. Als je van cultuur proeven houdt, kun je dan ook zeker in Newcastle terecht. Midden in de stad vind je bijvoorbeeld het Castle Keep, ooit New Castle Upon Tyne, en daar heeft de stad dan ook haar naam aan te danken.

4. Voetbal
Als er iets is dat Newcastle een bruisende stad maakt, dan is het de spannende premier league wel. Tijdens de wedstrijden van Newcastle United staat de stad op z’n kop en is het genieten van de echte Britse voetbalcultuur. Reis je met DFD? Dan kun je zelfs complete voetbalreizen boeken bestaande uit de overtocht met de ferry, een hotelovernachting én voetbaltickets.

5. Vele (gratis) musea
Als je een beetje van cultuur en musea houdt, ben je in Newcastle aan het juiste adres. Er zijn genoeg musea om meerdere dagen mee te vullen. En wat het nog leuker maakt, is dat deze musea vaak ook nog gratis te bezoeken zijn. Zoals het BALTIC, een museum met allerlei verschillende moderne kunstuitingen én een roof top restaurant met uitzicht over Newcastle.Verenigd Koninkrijk reisblogs