Street Art in Barcelona en Madrid

Bezienswaardigheden Bezienswaardigheden in Spanje

Madrid en Barcelona zijn leuke steden voor een stedentrip en ook als je in Spanje op vakantie bent is het zeker een aanrader om Madrid of Barcelona te bezoeken. Deze steden staan bekend om hun rijke kunst en cultuur, maar ze hebben meer te bieden dan de standaard trekpleisters: street art. Het is bijzonder om deze steden eens vanuit een 'ander' perspectief te bekijken.

Het imago rondom street art is de laatste jaren sterk aan het veranderen. Naast het bekende graffiti, worden er ook veel andere materialen en omgevingselementen gebruikt. Street art gaat dan ook verder dan enkel 'tags' op de muren, er worden echt noemenswaardige kunstwerken in de buitenlucht gecreëerd. Veel mensen kunnen het nog steeds niet echt waarderen, maar de grote en kleinere kunstwerkjes op straat toveren bij steeds meer mensen een glimlach op het gezicht. Het enige probleem is dat je moet weten waar je het zoeken moet.

Op verschillende websites zijn er routes te vinden waar de plekken zijn aangegeven waar je de meest bijzondere werken kan vinden. Toch is het sterk aan te raden om een street art tour te volgen die je langs de mooiste plekken leidt. Naast het feit dat de gidsen deze plekken weten te vinden, is het interessant om de verhalen en visies achter de werken te horen. In beide steden worden door verschillende organisaties wandel- en fietstours georganiseerd. Bijvoorbeeld Barcelona Street Style Tour biedt, zoals de naam al zegt in Barcelona, twee verschillende wandelroutes aan. Deze tours zijn gratis maar het is wel zo netjes om fooi te geven op het einde. In Madrid organiseert Madrid Street Art Project 'urban safari's' die voor vijf euro bijgewoond kunnen worden. De website is in het Spaans, maar gelukkig kennen we tegenwoordig Googletranslate. Op de website zijn de dagen te vinden waarop deze tours georganiseerd worden.Spanje reisblogs