Reisgids Servië


Sinds Slobodan Milošević het veld geruimd heeft en Servië officieel een democratie is geworden, kan er in dit land (met uitzondering van de provincie Kosovo) veilig worden gereisd. Toch kleeft het verleden nog stevig aan Servië. Bezienswaardigheden die elders veel toeristen zouden trekken, liggen er hier verlaten bij. Dat is jammer, want het land heeft veel moois te bieden. De hoofdstad Belgrado heeft een fraai cultureel centrum met een aantal interessante musea, zoals het Nationaal Museum van Belgrado en een militair museum. Ook vind je hier veel theaters en, misschien verrassend, een bruisend nachtleven.

Buiten de hoofdstad tref je een schitterend landschap. In het noorden staat de Fruška Gora, een berg die omzoomd wordt door het gelijknamige natuurgebied. Hier vind je mooie meertjes, maar ook een aantal kloosters. Het zuiden is het meest traditionele deel van het land. Je komt ook hier kloosters tegen, met veel antieke kunst, en rond de bergen Zlatibor en Kopaonik kun je prima hiken.

Laatste reistips Servië

Camping Dunav - Zemun net voor Beograd

Hotels & hostels Hotels & hostels in Servië Servië

Eenvoudige camping aan de Donau 10 Km voor Beograd met de nieuwe rondweg om Beograd, moet je richting Beograd volgen bij de tweede stoplichten rechtsaf aan het eind van de weg rechtsaf. Goed...


Meer reistips Servië

meer Servië tips


Servië landinformatie

Vlag: Vlag Servië
Hoofdstad: Belgrado
Aantal inwoners: 10159000
Oppervlakte: 88361.0 km2

Servië grenst aan:
Albanië, Bosnië Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Hongarije, Montenegro, Macedonië, Roemenië

Servië reisblogs

Er zijn nog geen reistips

Er zijn nog geen fotoseries