Reisgids Polen


Als poortwachter tussen Oost- en West-Europa leeft Polen al eeuwen tussen twee werelden. Het is onmogelijk om hier als bezoeker niets van mee te krijgen. De steden worden steeds moderner en doen soms uitgesproken westers aan, terwijl het platteland nog op 18de eeuwse schilderijtjes lijkt. De hoofdstad Warschau is in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd en dat zie je vooral buiten het aardige centrum terug. De herbouw bestaat uit saaie, grijze kolossen. Veel boeiender is de historische binnenstad van het door de oorlog gespaarde Kraków. Volgens velen behoort Karków samen met Wenen en Florence tot de drie mooiste Europese steden. Vooral het schitterende marktplein en de historische gebouwen op de Wawelheuvel mag je niet missen.

Net buiten Kraków vind je één van de oudste toeristische attracties van Polen: de Wieliczka-zoutmijn. Al in de 15e eeuw kwamen mensen naar de 300 kilometer lange gangen van deze mijn kijken. Van een heel ander kaliber is het concentratiekamp bij Auschwitz, waar je leert over de verschrikkingen die hier tussen 1940 en 1945 plaatsvonden.

Laatste reistips Polen

Reistips Gdansk & Sopot

Bezienswaardigheden Bezienswaardigheden in Polen Polen

Tips Gdansk & Sopot Wil je zeker weten dat het amber (barnsteen) echt is dan moet je het aansteken, brand het als een kaars dan is het echt, amber heeft een kenmerkende geur. Barnsteen...


Meer reistips Polen

meer Polen tips


Polen landinformatie

Vlag: Vlag Polen
Hoofdstad: Warschau
Aantal inwoners: 38635144
Oppervlakte: 312685.0 km2

Polen grenst aan:
Wit-Rusland, Tsjechië, Duitsland, Litouwen, Rusland, Slowakije, Oekraïne

Polen reisblogs