Aanvragen van je ESTA

Visums & grensformaliteiten Visums & grensformaliteiten in Nederland
Alle reizigers naar de VS moeten zich minimaal 72 uur voor vertrek registreren bij het department of Homeland Security. U gaat hiervoor naar hun speciale website hiervoor. U vult een aantal persoonlijke gegevens in en uw paspoort informatie.

Na het indienen van de aanvraag, krijgt u een application number (even opschrijven) en, als alles goed is, vrijwel meteen toestemming om naar de VS te reizen. Deze laatste print u uit, maar hoeft u niet meer bij u te hebben op reis. Bewaart u vooral het applicationnumber goed voor toekomstig gebrruik.

In het vliegtuig hoeft u niet langer meer het groene formulier in te vullen om een toeristen-visum aan te vragen. Let wel, de douane op het vliegveld bepaalt uiteindelijk of u wordt toegelaten tot de VS. De electronische registratie is dus wel verplicht, maar garandeert niets.
Sinds september 2010 is de ESTA registratie niet meer gratis, maar kost u $14 .

Een belangrijke opmerking: er wordt veel misbruik gemaakt van de onbekendheid van de ESTA registratie door bedrijven die aanbieden namens u de aanvraag in te dienen. Uiteraard is dat tegen betaling. Gaat u daar niet op in! Het zal u niet schaden, maar het is volstrekt onnodig om extra te betalen voor de aanvraag. U kunt dit zeer eenvoudig zelf doen. Belangrijk is dat u de juiste website kiest en zoekt u daarom bij voorkeur niet met Google, want dan vindt u veelal deze commerciële bedrijven bovenin de lijst.
.

Website: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/


Nederland reisblogs