(be)Sparen voor een wereldreis t.w.v. 10.000 euro, hoe doe je dat?

Budget & geldzaken Budget & geldzaken in Nederland

Het is een droom voor velen van ons om gedurende een bepaalde periode de hele wereld over te reizen en de meest bijzondere plekken in real life te mogen ervaren. Aan het maken van een wereldreis hangt wel een flinke prijskaart van zo’n 10,000 euro en dat hebben de meesten van ons nou eenmaal niet direct op hun bankrekening staan. Hoe spaar je nu op een zo snel en efficiënt mogelijke wijze dat bedrag bij elkaar?

  1. Stel vast hoeveel je wilt gaan sparen en open een spaarrekening, mocht je deze nog niet hebben. Let daarbij goed op de spaarrente, deze kan namelijk nogal verschillen per bank en type spaarrekening.
  2. Koop je producten op de markt en bespaar zo niet alleen geld, maar haal op deze manier ook nog eens écht verse en eerlijke producten in huis.
  3. Misschien heb je spullen in  je huis staan waar je eigenlijk al een tijdje niet meer echt naar hebt omgekeken? Verkoop deze via een platform als Marktplaats en genereer op deze wijze extra inkomsten voor je reis. 
  4. Zijn er nadat je de markt hebt afgestruind toch nog een aantal artikelen die je alleen bij de supermarkt kunt kopen? Kies dan eens voor een huismerk i.p.v. A-merken die vaak stukken duurder zijn en zeker niet altijd beter.
  5. Heb je ergens nog een abonnement lopen waar je eigenlijk geen gebruik meer van maakt? Misschien dat ene sportschool abonnement of dat jaarabonnement op die Glossy die je eigenlijk niet meer zo interessant vindt? Kijk wat je op kunt zeggen en bespaar zo weer een x bedrag.
  6. Doe al het kleingeld dat je hebt in een spaarpot. Op deze manier spaar je telkens kleine bedragen zonder dat je het doorhebt.
  7. In de winter zijn we snel geneigd om die thermostaat omhoog te draaien terwijl je soms net zo goed een warme trui aan kunt doen. Zo bespaar je toch weer op die energierekening, niet?
  8. Pas de 30-dagen regel toe voor alles wat je heel graag wilt hebben maar eigenlijk niet echt nodig hebt. Waarschijnlijk heb je na het verstrijken van de 30 dagen helemaal geen behoefte meer aan die nieuwe schoenen of dat nieuwe shirt.
  9. Nodig wat vrienden uit en organiseer zelf eens een leuke avond thuis. Ieder weekend naar de kroeg kost behoorlijk wat geld en thuis kun je het minstens net zo gezellig maken.
  10. Ben je in het bezit van auto bespaar dan op de kosten voor brandstof door wanneer je 80 km per uur rijdt dit in de vijfde versnelling te doen. Je zult het niet geloven, maar met deze truc bespaar je zo’n 10 tot 15% aan brandstof!

Zie je er nou best tegen op om dat hele bedrag voor je droomreis bij elkaar te sparen? Beproef je geluk dan elders. ING heeft bijvoorbeeld op dit moment een leuke actie die loopt t/m zondag 4 oktober: het ING Spaarspektakel. Hierbij spaar je niet alleen rentepunten maar maak je ook nog eens kans op een droomreis t.w.v. 10.000 euro en hoef je naar bovenstaande tips niet meer om te kijken.Nederland reisblogs