Ideale telefoon en tablet gadgets voor op reis

Bellen & internet Bellen & internet in Nederland

Op reis zonder telefoon of tablet? Dat ziet niet iedereen zitten. Deze apparaten maken je leven in een vreemd land bovendien een stuk gemakkelijker. Nog even snel een goed restaurant vinden. Terug naar je hostel navigeren. Of direct connecten met die local op Facebook. Speciaal voor jullie een lijstje met handige gadgets voor je smartphone of tablet die je eigenlijk niet mag missen.

Draadloze lader

Je zit op een boot en deint een beetje mee op de golven. En dan is daar plotseling die gigantische walvis die even laat merken dat hij er is. Je pakt meteen je telefoon om een filmpje te maken en… zwart scherm! Nooit een fotomoment missen vanwege een lege batterij? Neem een draadloze lader mee. Deze ‘power bank’ laad je op aan het stopcontact en is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Koppel ‘m aan je telefoon en deze wordt direct opgeladen.

Extern toetsenbord

Een reisdagboek bijhouden, nog even een hotel boeken via internet of een mail schrijven naar het thuisfront. Dit gaat allemaal een stuk sneller met een toetsenbord voor je tablet of smartphone. Er zijn zelfs oprolbare versies die gemakkelijk in je tas passen. Laptops zijn overrated – en bovendien erg zwaar.

Waterdicht smartphonehoesje

Herinner je die walvis nog? Daar kun je alleen naast zwemmen én tegelijkertijd filmen als je een waterdicht smartphonehoesje hebt. De aanschaf van een Go Pro is niet meer nodig als je een volledig afgesloten case hebt. Spring van die waterval of bezoek de woestijn zonder het gevaar van zandkorrels in je telefoon.

Houder voor in de auto

Koop een telefoonhouder voor in de auto. Deze plak je op je dashboard en een nieuw navigatiesysteem kopen is niet meer nodig. Gebruik Google Maps of een navigatie-app en je kunt gaan!

Losse lenzen

Als je graag toffe foto’s maakt, ben je vast gek op de effecten die je met een andere lens krijgt. Wist je dat er ook goedkope mini-lenzen zijn voor je telefoon of tablet, zoals een fish eye of een groothoeklens? Bij de HEMA heb je al een lenzensetje voor 5 euro. Die plak je gewoon voor je camera met een magneetje. Jouw Instagram-account ontploft straks van de ‘likes’.Nederland reisblogs