Bellen in Europa (zoals thuis)

Bellen & internet Bellen & internet in Nederland

Iedereen die wel eens naar het buitenland gaat heeft er mee te maken gehad: (te) hoge
telefoonrekeningen bij thuiskomst. Tijdens je dagje weg, zakenreis of vakantie lijkt het allemaal wel mee te vallen en is het lastig je bel- en smsgedrag aan te passen. Maar als je dan thuis komt is het vaak schrikken geblazen. Rekeningen die op kunnen lopen tot honderden euro’s liggen op je deurmat. Een vervelende nasmaak aan je tripje.

Een tijdje geleden wezen wij je op de mogelijkheden om vanuit het buitenland naar huis te bellen. Zo kun je bellen met een vaste lijn, mobiele telefoon of een collect call plegen. Relatief dure opties. Skype of andere webapplicaties zijn wellicht de goedkoopste manier om het thuisfront te spreken, maar iedere ervaren reiziger weet dat er lang niet overal (goed) internet aanwezig is.

T-Mobile komt nu gelukkig met een oplossing! Sinds dit jaar bieden zij de abonnementsvorm “Stel Samen & Stel Bij” aan. Met dit abonnement heb je zelf de volledige vrijheid om te bepalen hoeveel je nodig hebt. Zo kun je maandelijks je internet- en belbundel bijstellen: omhoog, omlaag én zelfs helemaal uit. Wanneer je dus voor langere tijd in het buitenland zit, betaal je niet onnodig voor iets wat je niet gebruikt.

Een ander groot voordeel van dit abonnement is dat je in de gehele EU gewoon vanuit je bundel belt (tot 120 minuten). Dit betekent dus tegen Nederlandse tarieven, of je nou in IJsland, Oostenrijk, Roemenië of Frankijk bent. Gebeld worden en sms’en is zelfs helemaal gratis. Fijne hieraan is dat je nooit meer voor onaangename verassingen komt te staan. Zo hoef je niet bang meer te zijn voor die post op de deurmat bij thuiskomst en kun je lekker lang nagenieten van je reis.

Ps, let wel op je internetgebruik! Roaming kosten zijn namelijk wel nog steeds voor jouw rekening. Hoewel er verschillende bundels verkrijgbaar zijn waarmee je in het buitenland kunt sms’en, zitten hier nog steeds kosten aan verbonden.Nederland reisblogs