Beleef de natuur van Zweden op de fiets

Bellen & internet Bellen & internet in Nederland

Nederland past meer dan tien keer in Zweden. Toch heeft Zweden maar 9 miljoen inwoners, gemiddeld heeft dus elke Zweed 20 keer zoveel ruimte tot zijn of haar beschikking. Waarschijnlijk gaat dit feit uw voorstellingsvermogen bijna te boven. Ik kan u maar een raad geven en dat is: beleef het zelf! Op een fiets wel te verstaan, meer Nederlands gaat bijna niet! De Zweedse natuur is wijds, ongerept en heel divers. De meeste Zweden wonen in het zuidelijke gedeelte van het land. Het zuidelijke landschap is vlak tot licht glooiend en van maart tot oktober zijn er gele graanvelden zover het oog kan rijken afgewisseld met prachtige boompartijen. Met name het zuiden kent een heel goed fietspadennetwerk (Het Zweedse fietsroutenetwerk wordt ook wel Sverigeleden genoemd). Finland is het officiële land van de duizend meren (hoewel Finland er in het echt 188.000 heeft) doet Zweden er niet veel voor onder met bijna 100.000 meren. Uw fietstocht zal dus ook rijkelijk met meren afgewisseld worden.

Het ongerepte noorden

Het noorden is voor de mensen die van de ultieme rust houden. Hier vindt u ongerepte natuur in de vorm van bossen maar ook in de vorm van kale woeste vlaktes. Het kan zomaar gebeuren dat u hier een dag reist en niemand tegenkomt! Wel kunt u veel wilde dieren tegenkomen, bijvoorbeeld een Eland of een Rendier. In Zweden geldt het allemansrechts, dit betekent dat u overal mag komen om van de natuur te genieten, of deze grond nu privé of in eigendom van de staat is.

Echte Thrillseekers gaan mountainbiken

In Zweden is het ook zeer goed mogelijk om uw limieten te gaan verkennen op een mountainbike. U vindt verspreid door het hele land schitterende berghellingen en spannende heuvelachtige tracks. De fietsen kunt u vaak ter plekke huren. Vaak is het ook mogelijk om de accessoires en de beschermde kleding erbij te huren.Nederland reisblogs