Reisgids Malta


Deze dwergstaat omvat de eilanden Malta, Gozo en Comino, alsmede een aantal kleine, onbewoonde eilandjes. Ze liggen tussen Italië en de Noord-Afrikaanse kust. De lokale cultuur is dan ook een mix van diverse invloeden, die jaarlijks door meer dan een miljoen toeristen gadegeslagen wordt. Vooral het hoofdeiland Malta is uitgegroeid tot een waar paradijs voor zonliefhebbers vol middenklasse-hotels en diverse watersportmogelijkheden.

Toch valt er ook genoeg te zíen op Malta. Bezoek bijvoorbeeld de ongeveer 5000 jaar oude Megalithische tempels, die op de Werelderfgoedlijst staan. Of ga naar het Ħal Saflieni Hypogeum, dat waarschijnlijk nog ouder is en ooit als begraafplaats en tempel diende. De middeleeuwse hoofdstad Valetta is bijzonder vanwege de intacte stadsmuren rond het oude centrum en heeft een mooie haven, waar je een heerlijk terrasje kunt pakken. Voor natuurliefhebbers valt er op Malta zelf niet veel te beleven. Gozo is echter veel groener en leent zich daarom prima voor een dagtripje vanaf het hoofdeiland.

Laatste reistips Malta

Mdina

Bezienswaardigheden Bezienswaardigheden in Malta Malta

De oude hoofdstad van Malta. Wat een geweldige plaats en wat een mooie plek om te wandelen. Het ligt in het binnenland van Malta en is goed te bereiken met de bus.


Meer reistips Malta

meer Malta tips


Malta landinformatie

Vlag: Vlag Malta
Hoofdstad: Valletta
Aantal inwoners: 398534
Oppervlakte: 316.0 km2

Malta grenst aan:

Malta reisblogs

Er zijn nog geen reistips

Er zijn nog geen fotoseries