Reistips Sardinie en Cagliari

Bezienswaardigheden Bezienswaardigheden in Italië

-Parkeer in Cagliari je auto bij het station midden in de stad. Bij het station is een groot parkeer terrein, het een goedkope manier je je staat gelijk midden in het centrum.                                      

- Huur een huurauto, een goedkope manier om heel het eiland te reizen. Bij het vliegveld van Cagliari staat een grote garage, naast de garage staat een gebouw waar alle autoverhuurders een balie hebben.                                                                                                           

-In Caglieri is er een VVV vlak voor het station maar midden in de stad bij Bastion San Remy is ook een klein informatie punt waar ze gratis plattegronden uitgeven en gratis anzichtkaarten.    

-Vanaf Bastion San Remy heb je een prachtig uitzicht over de stad, boven op het bastion heb je een groot plein vanaf waar je een mooi uitzicht hebt tot zee.                                                                 

-Trek goede schoenen aan want Cagliari is op verschillende heuvels gebouwd, wel heb je vanaf boven op de heuvel een mooi uitzicht over de stad.                                                                     

-Neem de kustwgeg van Cagliari naar Villasimius en van Villasimius naar Muravera, de weg loop vlak langs zee en je kunt op verschillende plekken stoppen om naar zee te lopen.               

-Tijdens de siesta gaan alle winkels dicht en het openbare leven gaat plat, iedereen verdwijnt naar binnen, wel zijn er in Cagliari nog verschillende winkels open. Ga als er siesta is naar het strand want als je in het laag seisoen komt heb je heel het strand voor je alleen.                          

-In San Vito heb je 2 hele leuke B&B voor het adres van waar bij geslapen hebben moet je bij mijn reisverhaal kijken. De andere B&B staat ook midden in de stad. Je krijgt een huis helemaal voor je alleen met 2 kamers midden in de stad met een grote poort en een binnenplaats, het huisje is al meer dan hondert jaar oud.                                                                    

-In Sadali heb je midden in het centrum een waterval van 8 meter met daar een mooi oud molentje, erg leuk om te bezoeken.                                                                                                            

-Eten begint pas om 8 of half 9, maar normaal is om pas om half 10 of zelfs 10 uur te gaan eten. S'avonds komt het openbare leven pas opgang, en gaan de meeste mensen gezellig in het lokale restaurant op het terrasje zitten.Italië reisblogs