Reisgids Hongarije


Misschien heb je het idee dat Hongarije een land is dat een beetje in de achterhoede van Europa meehobbelt. In sommige opzichten is dat waar, maar het land slaagde er wel in om een vredige overgang van communisme naar socialisme te bewerkstelligen. Hongarije begon als eerste met de afbraak van het Ijzeren Gordijn, wat indirect heeft geleid tot de val van de Berlijnse Muur. De Hongaren zijn dus niet van gisteren en dat zie je zeker ook terug in de moderne hoofdstad Boedapest.

Hier vind je niet alleen Romeinse ruïnes en oude kerken, maar ook state of-the-art musea en een bruisend economisch centrum. Buiten de hoofdstad kom je pittoreske stadjes tegen, maar ook veel natuurschoon zoals de prachtige rivier Danube. In het noorden vind je veel bossen met uitstekende hikepaden en rond het enorme Balatonmeer kom je wijngaarden, luxe resorts en een uitgebreide spa tegen waar je heerlijk kunt ontspannen.

Laatste reistips Hongarije

Camping Flamingo - Erd

Hotels & hostels Hotels & hostels in Hongarije Hongarije

Kleine camping met ongveer 50 plaatsen   N 47°23'40" E 18°56'9"


Hotel Baross.

Hotels & hostels Hotels & hostels in Hongarije Hongarije

Ons hotel in Boedapest. Het is aan de overkant van het station van Boedapest. Alleen jammer dat de receptie op de 5de verdieping is. Maar voor de rest is het een mooie hotel.


Klub Barábas étterem

Eten & drinken Eten & drinken in Hongarije Hongarije

Een geweldig restaurant in het centrum van Debrecen. Geweldige sfeer, geweldig (Hongaars) eten en zeer nette bediening. En dat alles voor een lage/normale prijs!


Meer reistips Hongarije

 Hongarije 12 jun. 2010 Universiteit van Debrecen, Hongaarse taal

meer Hongarije tips


Hongarije landinformatie

Vlag: Vlag Hongarije
Hoofdstad: Boedapest
Aantal inwoners: 10006835
Oppervlakte: 93030.0 km2

Hongarije grenst aan:
Oostenrijk, Kroatië, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Oekraïne

Hongarije reisblogs