Reisgids Guernsey


Het excentrieke Guernsey ligt tussen Engeland en Frankrijk en heeft van beide landen wel iets weg, maar is toch vooral heel erg zichzelf. De hoofdstad Saint Peter Port vind je aan de oostkant van het eiland. Het is een zeer pittoresk stadje met prachtige kerken, kleine straatjes en oude kroegen, waarvan sommige uitkijken op de mooie haven. Shopaholics vinden in Saint Peter Port bovendien laaggeprijsde kleding, wijn en juwelen. De Franse Victor Hugo schreef in deze stad zijn meesterwerk Les Misérables.

Maar de meeste mensen gaan vooral naar Guernsey vanwege de mooie natuur. Meer dan 40 kilometer wandelpad kronkelt langs verschillende heuvels over het eiland en laat je genieten van de mooie, landelijke omgeving die vol bloemen staat die altijd lijken te bloeien. Het getijdenverschil is hier maar liefst 12 meter en als het eb is, kun je ook de zeebodem aan een inspectie onderwerpen.

Laatste reistips Guernsey

Saint Peter Port

Bezienswaardigheden Bezienswaardigheden in Guernsey Guernsey

SAINT PETER PORT is de hoofdplaats van het eiland Guernsey, een van de Kanaaleilanden onder de Franse kust. Het Baljuwschap Guernsey, waartoe ook de eilanden Alderney, Herm en Sark behoren, is...


Meer reistips Guernsey

meer Guernsey tips


Guernsey landinformatie

Vlag: Vlag Guernsey
Hoofdstad: Saint Peter Port
Aantal inwoners: 65228
Oppervlakte: 78.0 km2

Guernsey grenst aan:

Guernsey reisblogs