Reisgids Finland


Het vriendelijkste land van Scandinavië is ongetwijfeld Finland. Hier gaat de zon in de zomer nooit onder, kom je overal rendieren tegen en is de bevolking bijna nederig in hun vriendelijkheid. Finnen delen hun bijzondere cultuur maar wat graag met bezoekers. Schilderijen, muziek en architectuur getuigen van een roerig verleden waarin Finland bijna werd ingelijfd door de Sovjet-Unie, maar op het nippertje zelfstandig bleef. In de late jaren '90 sloten de Finnen zich vrijwillig aan bij de EU.

Het vlakke landschap is vooral beroemd vanwege de ongeveer 188.000 (!) meren die je hier tegenkomt, het ene nog fotogenieker dan het andere. Je kunt dagen wandelen in de regio Kainuu met zijn prachtige bossen of je verbazen over de oneindige weilanden rond Ostrobothnia. Natuurlijk kun je Finland niet verlaten zonder minstens één keer een sauna te bezoeken. Zelfs in de moderne hoofdstad Helsinki zweren de bewoners bij deze eeuwenoude vorm van ontspanning.

Laatste reistips Finland

Gewoon alles wat ge moet weten als ge naar Oulu komt

Voorbereiden en meenemen Voorbereiden en meenemen in Finland Finland

1. Zie da ge veel geld hebt 2. Koop of huur een fiets 3. Koop een licht/slot/helm voor fiets = verplicht ! 4. Koop internetkabels om modem met pc te verbinden 5. Zie da ge deftige stadsplannen...


Meer reistips Finland

meer Finland tips


Finland landinformatie

Vlag: Vlag Finland
Hoofdstad: Helsinki
Aantal inwoners: 5223442
Oppervlakte: 337030.0 km2

Finland grenst aan:
Noorwegen, Rusland, Zweden

Finland reisblogs