Reisgids Bulgarije


Als vakantieland is Bulgarije nog niet zo lang in beeld, maar het ouderwetse imago van een natie met alleen maar boeren is gelukkig wel verdreven. Het land is de laatste jaren rap gemoderniseerd en de Zwarte Zee is nu een populaire zonbestemming onder mensen die Spanje en Turkije zat zijn. Maar ook actievere toeristen vinden in Bulgarije zeker iets van hun gading. Natuurlijk vind je langs de kust prima watersportmogelijkheden, maar in de bergachtige binnenlanden kun je ook goed hiken en 's winters zelfs skiën. De talloze gletsjermeren en mineraalbronnen maken het landschap trouwens verrassend divers.

Je komt in Bulgarije interessante steden en bezienswaardigheden tegen, zoals de oude hoofdstad Veliko Tarnavo met zijn geweldige architectuur, de mooie zandformaties rond Melnik en het nationaal park Pirin. Dit park heeft kalksteenformaties, mooie meren en diverse watervallen. Verder kun je in het historische Plovdiv de geschiedenis van Bulgarije ontrafelen, terwijl de huidige hoofdstad Sofia een prima nachtleven kent.

Laatste reistips Bulgarije

Jongeren vakantie in Sunny beach (Bulgarije)

Bezienswaardigheden Bezienswaardigheden in Bulgarije Bulgarije

Sunny beach (ook wel bekend als Zonnestrand) in Bulgarije is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de populairste vakantiebestemmingen voor jongeren. Hier is namelijk alles te vinden waar een...


Meer reistips Bulgarije

meer Bulgarije tips


Bulgarije landinformatie

Vlag: Vlag Bulgarije
Hoofdstad: Sofia
Aantal inwoners: 7450349
Oppervlakte: 110910.0 km2

Bulgarije grenst aan:
Griekenland, Macedonië, Roemenië, Turkije

Bulgarije reisblogs