Reisdocumenten

Visums & grensformaliteiten Visums & grensformaliteiten in België
Documenten die we zeker meenemen:

- Internationale Reispas
- Internationaal Rijbewijs
- Vaccinatieboekje
- Studentenkaart (geen vervalsing)
- Verzekeringsbewijs
- Solvabiliteitsbewijs
- Adressenlijst


Wat we op voorhand geregeld hebben:

Visum Rusland (Tourist single entry visum) €35.00
http://www.russian-consulate-antwerp.be

Nodige documenten: paspoort, aanvraagformulier te downloaden van de site, uitnodiging (gekocht via www.waytorussia.net) en verzekeringsbewijs van medische dekking. Eventueel ook reisdocumenten maar mr Ambassadeur vond ons er betrouwbaar genoeg uitzien.
Met deze documenten op tijd naar het Russische consulaat te Antwerpen trekken in de hoop dat je diezelfde dag nog binnen geraakt. Ook belangrijk: zeker alles binnen de lijntjes schrijven! Anders wordt je aanvraag afgekeurd...

Visum China €50.00
www.visum.be

Nodige documenten: paspoort en aanvraagformulier te downloaden van de site.
Alle documenten aan Marc geven en deze naar de ambassade van China in Brussel sturen. Bedankt Marc!

Visum Mongolië €60.00
www.embassyofmongolia.be

Nodige documenten: paspoort en aanvraagformulier te downloaden van de site.
Met de nodige documenten richting de ambassade te Brussel trekken, waar alles geregeld wordt binnen de 10min. Openingsuren tussen 09h-12h maar te vroeg komen hoeft nu ook weer niet!!

Treinticket Transsiberische
http://www.seat61.com/Trans-Siberian.htm#Trans-Siberian%20tickets%20online

Omdat we niet het risico willen lopen om in Moskou vast te geraken hebben we onze treintickets van de befaamde Transsiberische trein, voor het traject Moskou-Irkutsk gekocht via bovenvernoemde site. Op deze manier waren we zeker dat we na 2 weken Rusland zouden verlaten (ons visum is slechts geldig voor 2 weken). De resterende trajecten regelen we ter plaatse in ons beste Russisch.

Railpass Japan
http://www.japanrailpass.net

Japan heeft een goed uitgebouwd treinnetwerk, wat we dus gretig gaan gebruiken om ons daar te verplaatsen. De beste manier om dit te doen is door een Railpass aan te kopen. Dit is een treinticket van bepaalde duur (1,2 of 3 weken) waarmee je onbeperkt gebruik kan maken van de plaatselijke treinen. Aangezien deze enkel buiten Japan verkrijgbaar is, hebben we deze in Brussel aangekocht. Adressen zijn te vinden op de bijgevoegde site.België reisblogs