Rondreizen in Leuven

Vervoer & transport Vervoer & transport in België

Rondreizen in Leuven

Leuven is niet enorm groot en dus je kan makkelijk te voet gaan. De smalle en kronkelende straatjes nodigen uit tot slenteren en verkennen. Een andere mogelijkheid is de fiets, al zijn er niet meteen plaatsen waar je die als niet-student kan huren.

De auto is zeker en vast geen optimaal vervoermiddel aangezien delen van de stad autovrij of auto luw zijn, en van wat rest is een groot deel eenrichtingsverkeer. Je dient steeds de ring te gebruiken van waar er lussen zijn die je uiteindelijk terug naar de ring brengen. Bovendien is de maximumsnelheid op die ring dikwijls 50km/u. Gratis parkeerplaatsen zijn er niet zo veel, dus staan ze snel vol en moet je uitwijken naar de relatief dure ondergrondse parking onder het Ladeuze-plein of onder het station.

Door het centrum van Leuven rijden er gelukkig heel veel en heel regelmatig bussen. Er zijn twee knooppunten vanwaar je een bus kan nemen naar de volledige streek: het station, waar alle bussen voorbij komen, en het Foch-plein.

Toerisme Leuven ontwikkelde de Citytripplanner, met de bedoeling dat de bezoeker van Leuven zijn eigen wandelroute kan uitstippelen aan de hand van zijn interessesfeer die hij dient in te voeren in de planner. Het is de eerste toeristische dienst die hiervan gebruik maakt. De route kan aangepast worden maar ook gedownload worden op een gps-toestel.

  België reisblogs