Beste reisperioden van Thaise eilanden

Voorbereiden en meenemen Voorbereiden en meenemen in Thailand

Zoals de meeste Aziatische bestemmingen heeft Thailand een tropisch klimaat waardoor het er het hele jaar door warm en vochtig is. Zodra je je reis naar een van de Thaise eilanden gaat plannen, is het verstandig om rekening te houden met de verschillende klimaatzones in het land. Als je ontspannen op een van de poederwitte stranden ligt, wil je immers liever niet overvallen worden door fikse regenbuien. Maar vergeet niet: het tropische regenwoud is niet voor niets zo groen en vol flora en fauna. De regen brengt de natuur tenslotte tot leven. Op de eilanden in het zuiden zijn de regentijden langduriger dan in het noorden of Centraal-Thailand. Om te voorkomen dat je reis straks niet letterlijk in het water valt, hebben we de beste reisperioden per eiland voor je op een rijtje gezet.

Zuidoostkust – Ko Samui, Ko Phangan, Ko Tao

Tropische stranden, kokospalmen en een helderblauwe zee vind je aan de zuidoostkust van Thailand. Geniet van de kleurrijke onderwaterwereld voor de kust van Ko Tao en kom tot rust op Ko Samui of Ko Phangan. Omdat je hier waarschijnlijk vooral komt om te genieten van het mooie weer en de fijne stranden, kun je dit gebied beter vermijden tijdens het regenseizoen. Het droge seizoen loopt van februari tot eind september en dan is het hier heerlijk vertoeven. Deze regio is dan ook zeer geschikt tijdens de zomervakantie.

Zuidwestkust – Phuket, Krabi, Trang Archipel, Phang Nga baai

De meest exotische eilanden van Thailand vind je aan de zuidwestkust. Brede, hagelwitte stranden worden omlijst door groene vegetatie en kalkstenen rotsen rijzen uit de azuurblauwe zee. Je waant je hier af en toe net op een filmset. Geen wonder dat de film The Beach met Leonardo Dicaprio is gefilmd op een van de Phi Phi-eilanden. Wil je het echte Robinson-gevoel zelf ervaren? Reis dan in de periode van november tot eind april. In mei start namelijk het regenseizoen en de buien kunnen hier zo heftig zijn dat bootdiensten naar veel eilanden worden geannuleerd. Geen geschikte bestemming voor de zomervakantie dus, maar wel ideaal wanneer je wilt ontsnappen aan de koude wintermaanden in Nederland. Vier Kerst op de poederwitte stranden van Krabi en proost op Oudejaarsavond onder de heldere sterrenhemel.

Deze informatie is samengesteld door Thailand online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Aan de hand van bouwstenen kun je zelf je individuele reis door Thailand samenstellen. Ervaren reisspecialisten helpen je graag en letten daarbij natuurlijk ook op de beste reisperiode voor jouw wensen.Thailand reisblogs

Er zijn nog geen reistips

Er zijn nog geen fotoseries