Wat ben ik dagelijks kwijt in Thailand?

Budget & geldzaken Budget & geldzaken in Thailand

Valuta en wisselkoers

In Thailand betaal je met de baht: 1 euro is op dit moment ongeveer 40 Thaise baht waard. Het is heel gemakkelijk om bij aankomst op de luchthaven in Bangkok te pinnen, dus je hoeft niet per se geld van te voren om te wisselen in Nederland. Je vindt in Thailand op bijna elke straathoek een pinautomaat waar Thaise baht uit de muur rollen. Let er wel even op dat je je Nederlandse bankpas instelt voor gebruik buiten Europa. Voor de meest actuele wisselkoers check je vlak voor vertrek http://www.oanda.com/currency/converter/.

Gemiddelde kosten per dag

Het ligt natuurlijk aan je eigen uitgavenpatroon, maar  reken gemiddeld op € 20,- per persoon per dag voor maaltijden, fooien en entreegelden. In Thailand is lekker Aziatisch eten en drinken behoorlijk goedkoop: zo betaal je bij een straatkraampje maar €2,- p.p. voor gebakken noedels met een drankje. Kies je voor een Thais restaurant met lage tafels, zitkussens en een sfeervol muziekje, dan betaal je voor je groene curry met rijst en Singha biertje ongeveer €5,- p.p. Excursies die je ter plekke nog boekt en souvenirs zitten niet in dit bedrag inbegrepen.

Kosten voor overnachten en activiteiten

Een tweepersoons kamer kost tussen de €20,- en €40,- per nacht. In Bangkok en op de eilanden liggen de prijzen voor een kamer wat hoger dan bijvoorbeeld in het groene noorden. Goedkopere guesthouses zijn simpel maar vaak wel sfeervol, met wat houtsnijwerk aan de muur of Thaise zijden kussens in een zithoekje. Als je een trekking gaat maken vanuit Chiang Mai slaap je meestal een nacht in een lokale bamboehut op palen, op een matje op de grond. Basic, maar wel een hele ervaring! De kosten voor activiteiten hangen erg af van de type activiteit die je kiest.  Een tweedaagse trekking kost zo’n €80,- p.p., een kookcursus van een halve dag kost €25,- p.p. en een uur Thaise massage heb je al voor €6,-. Het kan de moeite waard zijn om e.e.a. vooraf te regelen. Zeker wat betreft je overnachtingen en bepaalde activiteiten. Zo weet je zeker dat je geen uren meer hoeft te zoeken en dat je op de juiste plek zit. Daarbij weet je dan precies wat je kwijt bent en kun je je budget voor op reis goed bepalen.

Bij http://www.smartthailand.nl boek je al voor €37,- p.p.p.d. een rondreis door Thailand. Met
overnachtingen op leuke en centrale plekken (incl. ontbijt), inclusief 1 activiteit op bijna elke plek waar je zit (altijd meerdere dagen, dus de rest vul je zelf in zoals jij wilt) en vervoer. De
reisspecialisten van Smart Thailand zijn er geweest. Ze delen graag hun ervaring en hoe je je budget zo inzet zodat je niets mist en alles maximaal beleeft. Smart toch?!Thailand reisblogs

Er zijn nog geen reistips

Er zijn nog geen fotoseries