Tips Goedkoper naar Thailand

Budget & geldzaken Budget & geldzaken in Thailand

Bespaar op Reiskosten 

Probeer alternatieve luchthavens als vertrekpunt. Soms scheelt het euro's als je van Brussel of Düsseldorf vliegt. Hou dan wel rekening met de extra tijd en kosten naar het vliegveld.

Probeer een ander seizoen. Elk land heeft een zijn eigen voordelige reisperiode. Zeg maar off-season. Vluchten naar Thailand zijn bijvoorbeeld goedkoper van maart tot november en als het enigszins mogelijk is boek buiten de schoolvakanties om.

Bespaar op reiskosten in Thailand

Reis met OV. Als je serieus geld wilt besparen, reis dan met het openbaar vervoer. Je zit echt midden in de cultuur en betaalt altijd lokale prijzen. Bangkok / Ayutthaya met een longtail boot kost al gauw 25 euro, enkeltje Ayutthaya / Bangkok met de trein kost 0,80 euro.

Neem een gratis fiets. Veel wereldsteden zoals Londen en Parijs kennen een 'groene fietsenplan'. Je zou het niet verwachten maar Bangkok heeft sinds 2008 ook zo’n plan. Er zijn 300 fietsen. Zie je jezelf al door de stad crossen? Gratis?

 Bespaar op verblijfskosten

Reis samen. Als je samen reist kan de kosten delen maar ook makkelijker afdingen bij hotels en hostels. Een hotelkamer in Bangkok kost ± 30 euro.

Slaap in een guesthouse. Guesthouses zijn vaak de voordeligste accommodatie in Thailand. Bijvoorbeeld een tweepersoonskamer met eigen badkamer in een guesthouse in de stad van Chiang-Mai kost ± 50 euro per week. Een bungalow op het eiland Koh Chang heb je al voor 6 euro per nacht. Stel je er niks bij voor. Het zijn vaak eenvoudige hutjes.Thailand reisblogs

Er zijn nog geen reistips

Er zijn nog geen fotoseries