algemene tips

Budget & geldzaken Budget & geldzaken in Thailand

check altijd de prijzen bij andere verkopers. Dit moet je met alles doen, al gaat het om een hoed, een reis, een kamer of een scooter huren. kortom alitjd even bij de buurman kijken.

Geloof in iedergeval in loas, cambodja en Thailand (lokale)mensen niet op hun woord. Je kan er wel naar luisteren maar check de tips. over het algemeen proberen ze je te bedonderen waar je bij staat. Dus geloof alleen je guidebook en je medereizigers. Ze geven over het algemeen correcte informatie.

in Zuid oost azie altijd onderhandelijk over de prijs. Altijd doen. Wij doen het nu overal, behalve in restaurants. Maar dat zal ongetwijfeld ook kunnen. Geef nooit op en je kan weglopen. Vaak komen ze je nog achter je aan. 

Als je onderhandeld, dan moet je er bij nadenken dat het minder dan de helft waard is dan dat ze er voor vragen. Voorbeeld iets kost 500 bath, dan moet je er niet meer aan uitgeven dan 250 bath. tenzij je het echt wilt natuurlijk, maar dat is aan jou. Als het bij de een niet lukt, lukt het bij de ander wel.

Check altijd de hotelkamer. Kijk in de badkamer, in het bed en check de lucht. echt een aanrader. 

voor meer tips kun je altijd mailen naar vlieland.r@gmail.comThailand reisblogs