Reisgids Sri Lanka


De beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo noemde Sri Lanka het mooiste eiland ter wereld. Sindsdien hebben veel bezoekers zijn conclusie onderschreven. Sri Lanka is niet heel veel groter dan ons eigen Nederland, maar biedt op dat kleine oppervlak een enorme diversiteit aan flora en fauna. Langs de prachtige stranden kun je goed surfen, terwijl het binnenland uitgestrekte groene (thee)velden heeft. De nationale parken bieden ruimte aan krokodillen, olifanten, luipaarden en apen die je per jeep kunt bekijken. Nog niet genoeg natuur? Er zijn ook bergen waar je dagenlang kunt hiken.

Op cultureel gebied hoef je je hier ook niet te vervelen, want er zijn vele tempels en monumenten die bijna allemaal aan het Boeddhisme gewijd zijn. De oude steden Polonnaruwa en Anuradhapura ademen de sfeer van het verleden, dat door de vriendelijke bevolking zoveel mogelijk levend wordt gehouden. Op de dagelijkse markten vind je vers fruit, specerijen en zelfs juwelen waar je natuurlijk wel op moet afdingen. Sri Lanka is de wereld op postzegelformaat.

Laatste reistips Sri Lanka

Ging Oya Lodge Kammala North, Waikkala, Sri Lanka!

Hotels & hostels Hotels & hostels in Sri Lanka Sri Lanka

Wie op bezoek komt, onze Olense vrienden baten hier al 20 jaar een prachtig domein uit met verschillende lodges. Ideaal om de eerste dagen te vertoeven, wie zin heeft, boeken!


Geusthouse Aluthgama

Hotels & hostels Hotels & hostels in Sri Lanka Sri Lanka

In Aluthgama zijn heel wat budget geusthouses te vinden. Ze zitten met name langs de rivier. Als je uit de bus van Colombo naar Galle stapt in Aluthgama (bij de Cargills Food City = supermarkt)...


Golden Coconut Cabannas

Hotels & hostels Hotels & hostels in Sri Lanka Sri Lanka

Dit geusthouse is geweldig. Er zijn 4 ruime kamers in twee huisjes met een nette en schone badkamer, een terassje en uitzicht richting de zee. Er is een restaurant waar je lekker kunt eten en...


Meer reistips Sri Lanka

 Sri Lanka 10 aug. 2011 Draadloos internet
 Sri Lanka 10 aug. 2011 Dalawella
 Sri Lanka 10 aug. 2011 Culturele driehoek
 Sri Lanka 30 mei 2009 Het uitermate geschikte land voor een relaxte strand vakantie

meer Sri Lanka tips


Sri Lanka landinformatie

Vlag: Vlag Sri Lanka
Hoofdstad: Colombo
Aantal inwoners: 20064776
Oppervlakte: 65610.0 km2

Sri Lanka grenst aan:

Sri Lanka reisblogs

Er zijn nog geen reistips

Er zijn nog geen fotoseries