Reisgids Mongolië


Na de val van het communisme heeft Mongolië zich bewezen als één van de weinige echte democratieën in Azië. Gelukkig is dat de enige grote verandering die is doorgevoerd, want verder is Mongolië misschien wel het meest traditionele land van het continent. Buiten de hoofdstad Ulaanbaatar leeft de Nomadische bevoking grotendeels zelfvoorzienend van de veeteelt. Er zijn nauwelijks geasfalteerde wegen te vinden en avonturiers kunnen hier dan ook hun lol op. Of je nu te voet, te paard of te fiets het land wilt verkennen, de uitgestrekte vlaktes en gracieuze bergen zijn een lust voor het oog. Onderweg kom je eewenoude ruïnes en Boeddhistische tempels tegen.

Niemand kijkt er vreemd van op als je aan het einde van een lange dag midden in de natuur je tent opzet en je eigen potje kookt. Misschien krijg je voor het slapengaan nog wel bezoek van een rondtrekkende Nomadenfamilie, die je ongetwijfeld met een hartelijke lach zal begroeten.

Laatste reistips Mongolië

Geen geld uit Mongolie meenemen!

Budget & geldzaken Budget & geldzaken in Mongolië Mongolië

Het geld in Mongolie is alleen te gebruiken in Mongolie. Zodra je de grens over bent kun je het nergens meer omwisselen. Zorg dus dat je je geld wisselt in mongolie zelf!


Meer reistips Mongolië

meer Mongolië tips


Mongolië landinformatie

Vlag: Vlag Mongolië
Hoofdstad: Ulaanbaatar
Aantal inwoners: 2791272
Oppervlakte: 1565000.0 km2

Mongolië grenst aan:
China, Rusland

Mongolië reisblogs